Pisaratega võidelnud Ogier avaldas pingsalt oodatud uudise

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Toyota sõitja Sebastien Ogier tegi Mehhiko rallil ajalugu ning tõusis MM-sarja liidriks.

Kaheksakordne maailmameister triumfeeris Mehhikos rekordilist seitsmendat korda. Eelnevalt oli ta kuue võiduga ühel pulgal Sebastien Loebiga.

Oger on plaaninud sel hooajal sõita vaid valitud etappidel. Hoolimata sellest on Rootsi ralli vahele jätnud prantslane kolme etapi järel 56 punktiga MM-sarja liider.

Ühtlasi teatas ka punktikatse võitnud Ogier, et osaleb hooajal neljandal etapil Horvaatias, kus kihutatakse asfaldil. «Pidin selle katse võitma, sest see katse meeldib mulle! Auto oli kogu nädalavahetuse jooksul imeline. Suur tänu tiimile. Kuna osalen ka järgmisel rallil [Horvaatias], siis asfaldil on ikka parem esimesena startida. Tiimile kuluvad samuti punktid ära.»

Mehhiko on Ogier’ jaoks eriline koht, sest lisaks seitsmele võidule teenis ta seal oma karjääri esimesed MM-punktid ning seda 2008. aastal JWRC-klassi autoga.

Oma seekordse võidu pühendas ta lahkunud sõbrale. «Olen saavutatu üle uhke, aga pühendan selle võidu oma sõbrale Timile, kellest jäin hiljuti ilma. Mõtlen sinu peale!» lausus pisaratega võidelnud Ogier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles