M-Spordi pealik tunnustas meeskonda ja Tänakut

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Richard Millener (vasakul) ja Ott Tänak
Richard Millener (vasakul) ja Ott Tänak Foto: M-Sport

Kuigi Mehhiko MM-ralli oli M-Spordile paras õudusunenägu, oskas tiimipealik Richard Millener halvas ka head näha.

«Kui vaadata puhtalt paberil selle nädalavahetuse tulemusi, siis valmistavad need ilmselgelt pettumust. Selles pole kahtlustki,» alustas Millener pressiteates oma sõnavõttu.

Olgu siinkohal vahele pistetud, et kui Ott Tänak lõpetas ralli üheksandana, siis ülejäänud meeskonna teisel sõitjal Pierre-Louis Loubet'l tuli lausa kaks korda katkestada. Samamoodi jäi kohe avapäeval teepervele Ford Pumaga kihutanud erasõitja Jourdan Serderidis.

«Küll aga pean ütlema, et olen äärmiselt uhke meeskonna üle. Oma tegutsemisega õnnestus meil Oti tulemus täielikult ümber pöörata: veel reedel hooldusalas tundus ka meile, et katkestamisest pole pääsu, kuid jätkasime ikkagi võitlemist.

Meeskonnavaim oli see, mis aitas Oti tagasi esikümnesse ning piisavalt heasse olukorda, et ka punktikatselt lisa teenida. Oti sõitmine on olnud tõeliselt esmaklassiline: tal jääb selja taha järjekordne eksimusteta ralli ning punktikatsel näitas ta ennast ka teistele – MM-sarja kokkuvõttes oleme endiselt väga korralikul kohal,» võttis Millener tiimi esisõitja Mehhiko osavõistluse kokku.​

Kolme etapiga on Tänak teeninud 47 punkti, millega hoiab MM-sarjas neljandat kohta. Ettepoole jäävad Sébastien Ogier (56), Thierry Neuville (53) ja Kalle Rovanperä (52).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles