VIDEO ⟩ Kargud nurka visanud Sildaru õpib uuesti kõndima

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru, veel karkudega.
Kelly Sildaru, veel karkudega. Foto: Instagram @kellysildaru

Jaanuaris põlve vigastanud ja veebruaris, päev enne oma 21. sünnipäeva operatsioonil käinud freestyle-suusataja Kelly Sildaru on praeguseks kargud juba nurka visanud ning tegeleb vaikselt taastusraviga.

Hiljuti postitas Sildaru ühismeediasse video, kus näitab huvilistele täpselt, mis harjutustega ta põlve tugevdab.

Ühtlasi tuleb Pekingi olümpiapronksil õppida uuesti korrektselt kõndima, sest karkudel veedetud aja jooksul tuli tal jalga kolm nädalat n-ö tikksirgelt hoida, millest tulenvalt jäi külge kummaline kõnnak.

Kuigi iga taastusprotsess on erinev, siis laias laastus näeb operatsioonijärgne ajagraafik üldjuhul välja järgmine. Esimesed paar nädalat mööduvad karkudel, vältides jalale täiskoormuse andmist; tavakõnd normaliseerub kolme nädalaga. Seejärel võib vaikselt, koormusi vähehaaval tõstes, alustada rattasõiduga ning esimese sörgisammuni jõutakse tavaliselt 12. nädalal pärast operatsiooni.

Sildaru vigastas põlve jaanuaris USAs toimunud X-mängudel. Uuringud näitasid, et kahjustada said nii eesmised ristatside kui ka menisk.

«Läksin esimest hüpet tegema ja liikusin natuke kaugemale kui tavaliselt. Spin läks natuke üle ja maandusin kehvasti. Kukkumine iseenesest ei olnud väga hull, aga parema jala põlv sai vigastada,» on ta traagilist hetke meenutanud.

Sildaru on ka varem vigastanud põlve ristatisidet, kui kukkus 2017. aastal treeninglaagris. Toona sai viga vasak põlv, seekord on tegu parema põlvega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles