Tüdruksõbra tapnud sporditäht võib pääseda enneaegselt vabadusse

Postimees Sport
Copy
Oscar Pistorius 2013. aastal.
Oscar Pistorius 2013. aastal. Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/Scanpix

Kümme aastat tagasi oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapnud kergejõustiklane Oscar Pistorius saab kuu aja jooksul teada, kas ta pääseb tingimisi vabadusse.

Pistorius tulistas Steenkampi 14. veebruaril 2013. aastal. Mees tulistas naise suunas nende ühises kodus läbi vannitoaukse. Steenkamp suri saadud vigastustesse. Pistorius eitas, et on mõrvas süüdi ja väidab endiselt, et pidas oma abikaasat sissetungijaks.

Tema seletust ei usutud ja parasportlane mõisteti kuueks aastaks vangi. Prokurök kaebas aga otsuse edasi, sest pidas seda põhjendamatult leebeks. Karistust pikendatigi hiljem 13 aastani.

Nüüd, mil ta on üle kümne aasta vangis olnud, tekib tal võimalus paluga enneaegaselt tingimisi vabastamist. Pistoriuse advokaat kinnitas AFP-le, et tema kliendi ärakuulamine toimub 31. märtsil.

Ilma jala pindluudeta sündinud 36-aastane Pistorius on võitnud kuus paraolümpiakulda, ühe hõbeda ja ühe pronksi. Väärtusplaate on tulnud 100, 200 ja 400 meetrit.

2012. aastal esindas mees Lõuna-Aafrikat ka Londoni olümpiamängudel. Põlvedest allapoole kinnitatud süsinikkiust proteeside abil pääses mees 400 meetri jooksus poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles