Neuville lootis tiimikaaslaste abile, kuid ei saanud seda

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville (paremal) ja kaardilugeja Martijn Wydaeghe.
Thierry Neuville (paremal) ja kaardilugeja Martijn Wydaeghe. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport Gmb Austral

Mehhiko MM-rallil viimase kiiruskatsega teise koha välja võidelnud Thierry Neuville avaldas pärast võistlust nurinat. 34-aastane belglane lootis, et tiimikaaslased Dani Sordo ja Esapekka Lappi oleksid võinud teda rohkem aidata, kuid ei saanud sellega hakkama.

«Võime sel nädalavahetusel tehtu üle uhked olla. Teadsime, et võistleme sel nädalavahetusel Sébastieniga [Ogier]. Lootsin, et Dani ja Esapekka teevad Sébastieni elu raskemaks. Üldiselt oli see minu jaoks lõbus nädalavahetus ja ma tõesti nautisin sõitu,» ütles Neuville rallijärgsel pressikonverentsil.

Kuni laupäeva hommikuni sai Lappi oma ülesandega hakkama, sest avapäeval head stardipositsiooni omanud soomlane oli ralli liider. Tema lähim jälitaja oli Ogier, kuid Lappi sõitis 11. kiiruskatsel rajalt välja ja oli sunnitud katkestama. Sealt edasi ei saanud keegi enam Ogier’ile vastu ning prantslane sai veenva ülekaaluga kätte oma seitsmenda Mehhiko ralli võidu.

Vaadates punktitabelit, siis on esiviisikus kõigi kolme meeskonna sõitjad, kuid Toyota piloot on seal kolm. Kahel MM-etapil osalenud ja need mõlemad võitnud Ogier on 56 punktiga liider, kolme punktiga jääb talle alla Neuville. 52 punkti on teisel Toyota sõitjal Kalle Rovanperäl, neljas on Ott Tänak (M-Sport) 47 punktiga ning 44 punkti on koos Elfyn Evansil (Toyota).

Kuues on seni vaid Rootsis sõitnud ja teise koha saanud Craig Breen (Hyunda), kahel rallil osalenud Sordo on 17 punktiga seitsmes ja Lappi on 15 punktiga kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles