Ajalugu teinud naisi hurjutanud spordijuhile näidati koht kätte

Christopher Krutto
Copy
Mario Stecher usub, et naised ei ole veel täielikult lennumäel võistlemiseks valmis, kuid sportlased vaidlevad talle vastu.
Mario Stecher usub, et naised ei ole veel täielikult lennumäel võistlemiseks valmis, kuid sportlased vaidlevad talle vastu. Foto: imago images/dmuk-media/Scanpix

Austria suusaliidu suusahüpete ja kahevõistluse alajuht Mario Stecher usub, et naised ei ole lennumäel hüppamiseks veel valmis. Hiljutine MK-etapp Vikersundis vihjas muule.

Kuigi Vikersundi lennumäel peetud etapp oli edukas ning suuri kukkumisi seal näha ei olnud, siis Stecher püsib skeptiline.

«Mul on avatud meel. See võib töötada, aga võib olla ka väga ohtlik,» ütles Stecher Norra rahvusringhäälingule NRK antud intervjuus.

«Ma arvan, et kõigi naiste jaoks on liiga vara, sest ma ei ole kindel, kui turvaline see kõigi jaoks on. Turvalisus ei rakendu vaid halvimatele naistele, aga ka parimatele. Nad võivad samuti kukkuda ja need võivad olla koledamad kui härrasmeestel. Ma arvan, et peame selle üle mõtlema,» ütles ta.

Ta seletas oma seisukohta sellega, et naised tulevad mäest alla suurema kiirusega ja seetõttu võivad kukkumised olla valusamad. Norra suusahüppaja Silje Opsath aga tegi selle väite pihuks ja põrmuks.

«Ma ei mõista seda. Meil pole mitte keegi olnud terve nädalavahetuse lähedal kukkumisele ja me pole suuremas ohus kui poisid. Ma vaatasin, et mul oli laupäevasel treeningul väiksem kiirus kui poistel võistlusel. Ma ei mõista kiiruse argumenti,» alustas 23-aastane Opseth.

«Ma soovin, et nad saaksid varsti aru, et neil pole õigus. Me oleme tõestanud, et neil ei ole õigus ja ma arvan, et rohkemate hüpetega saame isegi paremini hakkama,» lisas ta.

Hetkel pole veel teada, kas tuleval hooajal naiste MK-sarjas lennumägesid näeb. See otsus võetakse vastu kevadel, kuid Norra koondise spordidirektor Clas Brede Bråthen loodab, et naised saavad taas võimaluse ennast lennumäel näidata.

«Ma olen kuulnud, millist diskussiooni tema eelkäija Austrias alustas,» ütles Bråthen Stecheri väite kommenteerimiseks. «On väga tore, kui nad alustaksid väitlemist asjadega, mida saab dkoumenteerida ja mitte vaid väiteid esitada. Hetkel on ainult väited, mis ei ühti meditsiiniliste uuringutega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles