Ukraina vehklejad boikoteerivad võistlusi, kus osalevad venelased ja valgevenelased

Ville Arike
, reporter
Copy
Ukrainlannast olümpiavõitja ja paljukordne maailmameister Olha Harlan kutsub teisi riike üles venelaste ja valgevenelaste osalusel peetavaid võistlusi samuti boikoteerima.
Ukrainlannast olümpiavõitja ja paljukordne maailmameister Olha Harlan kutsub teisi riike üles venelaste ja valgevenelaste osalusel peetavaid võistlusi samuti boikoteerima. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Ukraina vehklemisliidu juhatus otsustas boikoteerida Venemaa ja Valgevene vehklejate osavõtul peetavaid võistlusi. See on vastus rahvusvahelise alaliidu (FIE) hiljutisele otsusele lubada agressorriikide vehklejad aprilli teisest poolest tagasi rahvusvahelisele areenile.

Aprillis algavad 2024. aasta Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlused, mis kestavad järgmise aasta aprillini. Ukraina portaal tribuna.com nentis, et tolle riigi sportlased ei pruugi pääseda Pariisi, kui boikoteerivad võistlusi, kus jagatakse mängudele kvalifitseerumiseks vajalikke punkte.

Ukraina vehklemisliit teatas ametlikus avalduses, et vastu võetud otsuse järgi ei lähe sealsed vehklejad mitte ainult vahetult venelaste ja valgevenelaste vastu rajale, vaid välistavad selle võimaluse ega osale võistlustel, kuhu nood lubatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles