Kulda ja karda võitnud Prantsusmaa koondises käärib: nimekad treenerid lahkusid ametist skandaaliga

Karl Mihkel Eller
Copy
Prantsusmaa teatemeeskond MMil, kui tundus, et kõik läheb jälle paremuse poole. Vasakult: Fabien Claude, Antonin Guigonnat, Émilien Jacquelin ja Quentin Fillon Maillet.
Prantsusmaa teatemeeskond MMil, kui tundus, et kõik läheb jälle paremuse poole. Vasakult: Fabien Claude, Antonin Guigonnat, Émilien Jacquelin ja Quentin Fillon Maillet. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Prantsusmaa koondislased on ajast aega kuulunud laskesuusatamise maailma paremikku. Kui naistest võitis MK-sarja lõppenud hooajal Julia Simon, siis Prantsusmaa mehed ei tõusnud tänavu individuaalselt kordagi MK-etapil poodiumi kõige kõrgemale astmele.

Tagatipuks otsustasid meestekoondise treenerid Vincent Vittoz ja Patrick Favre ameti maha panna. Neid sundisid selleks sportlased, aga treenerid ei jäänud vastust võlgu ja avaldasid ühe sportlase kohta delikaatset infot.

Endine murdmaasuusataja Vittoz ja 1990ndatel laskesuusatamise MMidel kolm medalit võitnud Favre asusid Prantsusmaa koondise tüüri juurde pärast Pyeongchangi olümpiat 2018. aastal. Viis hooaega kestnud koostöö sai aga ootamatu lõpu, kui eelmisel nädalal Oslos Holmenkollenis toimunud viimase MK-etapi eel teatasid mehed loobumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles