Kalev/Cramo küttis põhiturniiri viimases lahingus linnarivaalile sauna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artur Konontšuk ja Hugo Toom.
Artur Konontšuk ja Hugo Toom. Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliiga põhihooaja eelviimases kohtumises läksid vastamisi BC Kalev/Cramo ja Tallinna Kalev/Audentes. Kalevi spordihallis toimunud lahingu võitis Kalev/Cramo 101:64.

Mõlemale meeskonnale oli tänane kohtumine viimaseks Eesti-Läti ühisliiga selle hooaja põhiturniiril. Kui Tallinna Kalevi jaoks oli selge, et sõelmängudele nemad ei jõua, siis Kalev/Cramo vajas võitu kindlustamaks põhiturniiri teist kohta.

Kalev/Cramo tegi kohtumise alguses sotid selgeks. Kui avaveerandil kasvatati kiiresti eduseis kahekohaliseks, siis poolajapausile mindi nende 22-punktilises juhtseisus. Teisel poolajal kasvas vahe juba 43-punktiliseks ning lõpusireeni kõlades olid tablool Kalev/Cramo 101:64 võidunumbrid.

Võitjate edukaimana viskas Kregor Hermet 19 silma. Hugo Toom ja Taavi Jurkatamm toetasid teda vastavalt 16 ja 13 punktiga. Tallinna Kalev/Audentese poolelt jõudsid kahekohalise punktisummani Rokas Gadiliauskas ja Rain Veideman, kelle arvele jäid vastavalt 15 ja 11 silma. 

Kalev/Cramo teenis lõpuks põhihooajal 25 võitu ja viis kaotust, mis andsid teise koha. Neist oli ainult edukam Ukraina tippklubi BC Prometei, kes teenis 29 võitu ja ühe kaotuse, mis tuli just Kalev/Cramolt.

Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaalid

BC Prometei - KK Viimsi/Sportland

BC Kalev/Cramo - BK Ogre

Riia VEF - Rapla Avis/Utilitas

Tartu Ülikool - Ventspils

Tallinna Kalev/Audentes teenis põhihooajal 7 võitu, millega tuli leppida 14. kohaga. Nüüd jäädakse ootama Eesti meistrivõistluste veerandfinaale, kus kohtutakse taas Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles