Lauluväljakul viimase poodiumikoha napsanud norralane: panin poksikindad kätte

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Even Northug.
Even Northug. Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Esmakordselt Tallinna Lauluväljakul peetud murdmaasuusatamise MK-etapi sprint pakkus emotsioone igale maitsele.

Ümber Gustav Ernesaksa kuju ehitatud rada oli küll üsna lühike, ent teravad tõusud ja laskumised muutsid selle väga atraktiivseks. Külg-külje vastu peetud finaalsõitudes tuli oma koha eest kõvasti võidelda, pääsu polnud ka kukkumistest.

Meeste finaalis teenis kindla esikoha Johannes Høsflot Klæbo, teisena ületas finišijoone Lucas Chanavat'd, ent nende seljataga käis väga tihe heitlus. Kolmanda koha napsanud Even Northug edestas neljandaks jäänud Edvin Angerit vaid 0,1 sekundiga.

«Enne veerandfinaale ütlesin, et pean poksikindad kätte panema. Kasutasin neid Edvini vastu,» vahendas Expressen end kolmandaks võidelnud norralast. «Täna käis poodiumi nimel sõda.»

Northug ja Anger sattusid finaalis ka paaril korral füüsiliselt kokku, ent mõlemad jäid püsti. Pigem oli tegemist sportliku võitlusega.

«Tulime tihedalt kõrvuti ja haakusime korraks. Temal õnnestus püsti jääda ja mind aia äärde suruda. Sattusin lahtisele lumele ja kaotasin kiirust,» kirjeldas rootslane Anger viimase laskumise võitlust Northugiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles