Norra suusaspets kiitis lauluväljaku võistlust: see on ala tulevik

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lauluväljakul peeti vaatemänguline suusavõistlus.
Lauluväljakul peeti vaatemänguline suusavõistlus. Foto: Mihkel Maripuu

Norra ajalehe VG suusaekspert Leif Welhaveni arvates andis lauluväljaku MK-etapp indikatsiooni, kuhu suunas peaks ala liikuma.

«Murdmaasuusatamise tulevikust on palju räägitud ja kirjutatud. Lõbusast õhtust Eesti lumel veel ei piisa. Aga see võistlus oli hea näide, et murdmaasuusatamine võib olla veetlev sõu nii staadionil kui ka telerite ees,» alustab Welhaven oma arvamuslugu.

Ajakirjaniku arvates tuli eile välja kaks olulist nüanssi. Esiteks toob linnasprint võistluse rahvale lähemale. Toimetatakse tavalises elukeskkonnas, mitte metsas, kus sageli tükk tühja maad. Hästi õnnestus ka eelmisel nädalal Drammenis peetud sarnane mõõduvõtt. 

Teiseks kasutati lauluväljakul ühise suusamäärde reeglit. «Tugevad jäävad mõistagi tippu, aga oluline on silmas pidada ala jätkusuutlikkust. Nõnda on võimalik tuua ala juurde üha rohkem huvilisi. Lisaks tasandub ebaausalt suur lõhe, mis tekib tehnilise võimaluste arvelt,» arvab Welhaven.

«Kuigi suusatamises on palju tähtsamaid asju kui määre, siis peaks spordiala suhtumine muutuma. Määrdevõitlust ei pea pidama vaid selleks, et see on osa traditsioonidest.»

VG ajakirjanik rõhutab, et ajal, mil murdmaasuusatamise tulevik näib üsna tume, tuleks sama joont jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles