Soome ajakirjanik: Tänak ja Rovanperä on suurimad tiitlinõudlejad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Kuigi Ott Tänak ja valitsev tšempion Kalle Rovanperä on autoralli MM-hooaega alustanud heitlikult, võib neid endiselt pidada üldarvestuse suurimateks soosikuteks. Vähemalt nii arvab soomlasest ala spetsialist Miika Wuorela.

Sarnaselt mitmele teisele jagas ka Ilta-Sanomat pärast Mehhiko rallit sõitjatele hindeid. Tipus oli mõistagi võidumees Sebastien Ogier, kellele andis Wuorela maksimaalsed kümme punkti. Oma poiss, neljandana lõpetanud Rovanperäe sai kirja «kaheksa».

«Maailmameistri standardeid arvestades oli Rovanperä esitus Mehhikos väike pettumus. Aga säärane kiirus polnud üllatav ka talle endale. Rovanperä ei kuulunudki sel etapil soosikute hulka. Konkurentidel jääb ainult üle oodata ja karta, kui ta taas gaasi põhja surub. Eelmisel aastal algas tulevärk Horvaatia rallist,» kirjutas Wuorela.

Mitmete probleemidega maadelnud Tänak sai hindeks «kuus ja pool». 

«Tänak ei saanudki Fordiga pühendunult sõita. Põhimõtteliselt lõppes eestlase ralli kolmanda kiiruskatse turbo probleemiga. Isegi pöörased riskid poleks aidanud [9. kohast] kõrgemale tõusta ja rahulolu saavutada. Tänak kulges ralli läbi. Kokkuvõttes hoiab ta neljandat kohta, ent tõenäoliselt on nad koos Rovanperäga suurimad MM-tiitli soosikud.»

Kolme etapi järel on 57 punktiga tabeli tipus Ogier. Thierry Neuville jääb maha kolme, Rovanperä nelja ja Tänak üheksa silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles