Saksamaaga maailmameistriks tulnud vutitäht lõpetas pea 17 aastat kestnud karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mesut Özil.
Mesut Özil. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Endine Madridi Reali, Arsenali ja Saksamaa koondise poolkaitsja Mesut Özil lõpetas 34-aastaselt jalgpallikarjääri.

Ründava poolkaitsjana tegutsenud Özil võitis klubikarjääri jooksul üheksa tiitlit, millest kaalukaim oli 2012. aastal Madridi Realiga teenitud Hispaania meistritiitel. Saksamaa koondist esindas ta 92 kohtumises ning tuli 2014. aastal ka maailmameistriks.

«See on olnud imeline teekond, mida saatsid unustamatud hetked ja emotsioonid. Mul oli privileeg mängida profijalgpalli peaaegu 17 aastat. Olen selle võimaluse eest uskumatult tänulik,» teatas Özil sotsiaalmeedias.

Viimati Istanbul Basaksehiri nimekirja kuulunud jalgpallur lisas, et on viimastel kuudel kannatanud erinevate vigastuste käes, mis andsid talle signaali, et aeg on suurelt lavalt taanduda.

Özil alustas profikarjääri Saksamaal Schalkes ning Bremeni Werderis. 2010. aasta suvel liitust ta Madridi Realiga, kelle ridades võitis nii Hispaania meistritiitli, karikavõistlused kui ka superkarika.

Arsenaliga liitus ta 2013. aasta septembris 50 miljoni euro suuruse üleminekutasu eest, mis tähistas toona Londoni klubi rekordit. Özil kerkis kiiresti Arsenali staarmängijaks. 2018. aastal sõlmis ta klubiga uue kolme ja poole aasta pikkuse lepingu, mis tegi temast Arsenali enim tasustatud mängija. Enne maksude mahaarvamist oli tema nädalapalk 400 000 eurot.

2021. aasta jaanuaris liitus Özil ilma üleminekutasuta Istanbuli Fenerbahcega, kuid juba pool aastat hiljem lõpetas ta osapoolte kokkuleppel klubiga lepingu. Tema viimaseks klubiks jäi Istanbul Basaksehiri, kus poolkaitsja sai vigastuste tõttu kirja vaid kaheksa kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles