Kriisa vastuoluline hooaeg: silmapaistvad saavutused, vigastus ja põrumine Arizonaga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Korvpallikoondise tagamängija Kerr Kriisa teatas, et lahkub Arizona ülikoolist, kus veetis viimased kolm hooaega.

Kriisa selja taha jääb vastuoluline hooaeg. Pac-12 konverentsis teenis ta teist hooaega järjest söödukuninga tiitli. Lisaks sai temast teine Arizona mängija ajaloos, kes tabas kahel järjestikusel hooajal 80 või enam kolmest.

Hooaja keskmisteks numbriteks sai ta 9,9 punkti, 2,4 lauapalli ja 5,1 lauapalli. Kaheseid tabas eestlane vaid 37,2 protsendiga, kolmeste protsent oli 36,6.

Viimases neljas mängis sai ta aga keskmisteks numbriteks vaid 3,8 punkti, 1,5 lauapalli ning 3,3 korvisöötu mängu kohta. Siinkohal mängis oma rolli õlavigastus, mille ta sai Pac-12 konverentsi veerandfinaalis.

Portaal Arizona Desert Swarm kirjutab, et 22-aastane Kriisa oli oma koduülikooli fännide poolt ühtaegu nii armastatud kui ka vihatud. Fännid ei jõudnud eestlase rolli osas üksmeelele. Nad arutasid, kas selle asemel et kombineerida mõlemat, peaks Kriisa keskenduma mängujuhi rollile või kolmeste viskamisele.

Hooaeg lõppes nii Kriisale kui ka Arizonale kohutavalt, sest kotid tuli pakkida juba NCAA finaalturniiri avaringis. Lõunadivisjonis teise asetuse saanud Wildcatsi pidi tunnistama Princeton Tigersi 59:55 paremust. Õlamure kiuste rassis Kriisa väljakul 36 minutit, kuid piirdus kolme punktiga.

Kuuldavasti annab Kriisa end nüüd üles NCAA mängijate üleminekuturule, kus tal on võimalik leida uus mängupaik. See sama portaal spekuleerib, et üheks sihtkohaks võiks olla Xavieri ülikool, kelle peatreenerina tegutseb Sean Miller. Tegemist on mehega, kes tõi Kriisa Arizonasse, kuid sai NCAAs lahvatanud korruptsiooniskandaali tõttu hundipassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles