Karm väide: Tallinna MK-etapil osalenud rootslasi süüdistatakse pettuses

Christopher Krutto
Copy
Rootsi suusatäht Jonna Sundling (esiplaanil).
Rootsi suusatäht Jonna Sundling (esiplaanil). Foto: Mihkel Maripuu

Üleeile sõideti Tallinna Lauluväljakul murdmaasuusatamise MK-sprindietapp, kus oli kasutusel ka uudne määrdelahendus. USA koondise suusataja Eli Browni sõnul tegelesid rootslased aga pettusega.

Nimelt tehti Tallinnas ajalugu sellega, et esimest korda viidi suuskade määrimine läbi ühes telgis ning määrdemehed võisid kasutada vaid korraldajate poolt antud vahendeid.

Ometi rääkis Brown Rootsi meediale, et rootslased rikkusid Tallinnas reegleid. «Norrakate ja teiste suusad nägid täiesti normaalsed välja. Aga samas ruumis võis näha, et rootslaste suusad olid kaetud fluoriidil põhineva kreemiga. Nad lihtsalt nühkisid selle hooletult maha, aga kõik teavad, et sellest ei piisa, kui suuskadel on fluoriidi. See mõjutab ikkagi,» rääkis ameeriklane.

Olgu mainitud ka see, et fluoriidil põhinevad suusakreemid on juba teist hooaega tipptasemel keelatud.

«Ma olin väga väsinud. Võtsin ühendust FISi (Rahvusvaheline suusaliit - toim.) ametnikuga, aga tal polnud midagi väga öelda. Ta ei paistnud teadvat, mida teha,» jätkas Brown.

Rootsi suusakoondise määrdeboss Petter Myhlback lükkas süüdistused kategooriliselt ümber. «Meie suuskadel ei olnud midagi keelatut. Järgisime Tallinnas protokolli 110-protsendiliselt. FIS jälgis ka kõike,» sõnas Myhlback.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles