VIDEO NBAs nähti üht ajaloo kummalisemat hetke

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dallas Mavericksi tähtmängija Luka Doncic ei mõistnud, mis antud olukorras õigupoolest toimus.
Dallas Mavericksi tähtmängija Luka Doncic ei mõistnud, mis antud olukorras õigupoolest toimus. Foto: USA TODAY Sports/Jerome Miron/SCANPIX

Korvpalliliigas NBA mängivad maailma parimad mängijad, ent ka neil tuleb hetki, kus mõttelõng kokku jookseb. Läinud ööl nähti aga midagi väga kummalist.

Läänekonverentsi heitluses Dallas Mavericksi ja Golden State Warriorsi vahel, toimus kolmandal veerandajal intsident, mis mõjutas suuresti kohtumise saatust. Nimelt unustas kodumeeskond Mavericks ühes olukorras täielikult kaitsemängu ära ning seda kõiki viie väljakumängija poolt.

Veidi enne kummalist olukorda lendas pall kahevõitluses auti. Üks kohtunikest näitas signaali, mis tähendas, et sissevise kuulub Warriorsile. Seejärel kohe reageeris ta Mavericksi soovile aeg maha võtta. Just see viimane liigutus ajas kogu Mavericksi meeskonna segadusse, sest neile jäi arusaam, et sissevise kuulub ikkagi kodumeeskonnale.

Nõnda pärast minutilist mõtteaega saabusid Warriorsi mängumehed rünnakule, et otsaaudist pall mängu panna. Nende ja kogu publiku jaoks ootamatult polnud Mavericksi mängijaid aga kaitses, vaid hoopis ise omakorda rünnakul. Kohtunikel ei jäänud midagi muud üle, kui Warriorsile pall anda ning nemad teenisid lihtsad kaks punkti. Seejuures võis antud korv otsustavaks saada, kuna Warriors võitis kohtumise 127:125.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles