Veerpalu dopinguskandaalidest: pole minu rida, ajan enda asja (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anders Veerpalu.
Anders Veerpalu. Foto: Ain Liiva

Tallinnas toimunud murdmaasuusatamise MK-etapp meelitas mõistagi kohale palju välismaa ajakirjanikke. Paljud neist soovisid juttu puhuda ka Anders Veerpaluga, kes tegi Tallinas oma MK-sarja debüüdi.

Anders Veerpalu lõpetas enda MK-debüüdi Tallinna sprindivõistlusel 66. kohaga ehk jäi pidama kvalifikatsiooni. 20-aastane Eesti suusataja tõdes Rootsi väljaandele Expressen, et oli enne võistlust väga närvis. «Olin närvis, aga publikut oli siin palju. Kuulsin palju ergutamist,» lausus Veerpalu, kelle arvates on Eestis väga oluline korraldada säärast suusavõistlust.

Kiiresti kaldusid Expresseni ajakirjaniku küsimused Anders Veerpalu perekonnanime juurde, mis on dopinguskandaalides kõvasti pihta saanud. 2019. aasta Seefeldi MMi dopinguskandaalis määrati ju nii Andrus Veerpalule kui ka tema pojale Andreas Veerpalule võistluskeeld. Mõlemad on karistuse tänaseks ära kandnud.

Nüüd uuriti 20-aastaselt suusamehelt, kuidas on rahvusvahelisel areenil võistelda, kui sul on perekonnanimeks Veerpalu. «Ma arvan, et see on okei. See ei mõjuta midagi,» lausus Anders Veerpalu. «Dopinguteemad pole minu rida, ajan enda asja. Nii ongi.»

Anders Veerpalu tõdes, et eks perekonnanimega käivad ikka positiivsed ja negatiivsed asjad kaasas – sedasi on paljudel inimestel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles