Hyundai tiimipealik kiitis, kuidas Neuville murdis vaimselt Evansi maha

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville (paremal) ja Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul.
Thierry Neuville (paremal) ja Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Pühapäeval lõppenud Mehhiko MM-ralli viimase kiiruskatsega sai Hyundai sõitja Thierry Neuville mööda Elfyn Evansist (Toyota) ning teenis teise koha. Vaimne töö parema positsiooni nimel algas juba veidi varem.

Lõviosa võistlusest hoidis Evans kanget rivaali seljataga, ent vahe püsis väike. Eelviimase kiiruskatsega kärpis Neuville kaotuse 2,7 sekundi peale. Vahest olulisemgi oli järgnenud lühikommentaar.

«Elfyn pidi [ülesõidul] oma autot parandama. Ta sai kuhugi pihta ja kahjustas vedrustust,» märkis Neuville kavalal ilmel. «Ma poleks tema asemel eriti enesekindel.»

12,61 kilomeetriga rivaalile 3,1 sekundit ära andnud Evansi katselõpu kommentaar oli tavapärasest närvilisem, ent auto olevat olnud enam-vähem korras. 

Otsustava katsega sai Neuville oma tahtmise. Ta oli 9,59 kilomeetri pikkusel distantsil Evansist 3,1 sekundit nobedam ehk jäi kokkuvõttes peale 0,4 sekundiga.

«Thierry sai vaimse poolega väga hästi hakkama. Nii enda kui ka vastase omaga. Ta meenutab mulle Fernando Alonsot, kes kasutab edu saavutamise nimel samuti kõiki relvi,» tõi Hyundai tiimiboss Cyril Abiteboul intervjuus Belgia rahvusringhäälingule RTBFil näite vormel 1-st. 

«Mulle meeldis Thierry lüke [eelviimasel kiiruskatsel]. See pani Evansile rohkem pingeid peale. See tõestas, et ta on väga intelligentne ja kogenud sõitja.»

Neuville tõusis kolmanda etapi järel kokkuvõttes teiseks (53), Evans on viies (44). Üldliider on Mehhikos triumfeerinud Sebastien Ogier (56). MM-sari jätkub aprilli eelviimasel nädalalõpul Horvaatia asfaldil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles