Vene suurmeister kasutab Ukraina laste aju pesemiseks malepropagandat

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sergei Karjakin.
Sergei Karjakin. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

33-aastane venelasest male suurmeister Sergei Karjakin teeb Ukrainas Venemaa poolt okupeeritud aladel lastele malepropagandat.

Nimelt veab Karjakin okupeeritud linnades Luhanskis, Donetskis, Makijivkas ja Hartsõzkis malekooli. «Meie vabariikides on andekaid noori. Ootan, et lapsed võimalikult kiiresti Venemaa maleellu kaasatakse. Sellisel juhul saavad nad toetuse ning võimaluse osaleda Venemaa turniiridel,» kirjutas Karjakin Telegrami.

Karjakini vastuoluline käitumine teenis tähelepanu Norras, kust on pärit praeguse aja suurim malestaar Magnus Carlsen. Tema treener Peter Heine Nielsen kritiseeris ühtaegu nii Karjakinit kui ka rahvusvahelist maleliitu, kes sellisel propagandal toimuda laseb, kirjutab VG. 

Karjakin on Venemaa presidendi Vladimir Putini vankumatu toetaja. Ta on avaldanud toetust ka Ukraina sõjale ning väitnud, et Ukraina liidrid on natsid.

Juba 12-aastaselt male suurmeistri staatuse teeninud Karjakin sündis Krimmi poolsaarel, mis okupeeriti Venemaa poolt 2014. aastal. Kuni 2009. aastani esindas ta Ukrainat, kuid kolis siis Venemaa lipu alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles