Norralane on pahane: nad pissivad murdmaasuusatamise peale!

Postimees Sport
Copy
Rootsi murdmaasuusataja Frida Karlsson.
Rootsi murdmaasuusataja Frida Karlsson. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Norra suusaekspert Petter Skinstad on Rootsi murdmaasuusatajate Frida Karlssoni ja Ebba Anderssoni peale pahane, sest nad on MK-hooajal nii vähe võistelnud.

Enne sel nädalavahetusel peetavat Lahti MK-etappi oli Andersson võistelnud vaid neljal MK-etapi nädalavahetusel. Karlssonil oli lisaks Tour de Skile kirjas vaid kaheksa MK-starti.

«Nad pissivad murdmaasuusatamise peale!» põrutas telekanalis TV2 töötav Skinstad.

Norralase ajas endast välja Iltalehtis avaldatud kolumn, milles Santtu Silvennoinen teatas, et selle hooaja parim naissuusataja ei ole MK-sarja üldvõidu suunas liikuv norralanna Tiril Udnes Weng. Silvennoineni arvates ei kuulu ta isegi viie parema sekka.

Skinstad ei suutnud sellise jutu peale kuidagi vaikida. Tema sõnul tuleks Weng asemel kritiseerida hoopis rootslannasid, kes pole MK-sarjas piisavald võistelnud, et kristallgloobust võita.

Tänavusele Tour de Ski võitjale Karlssonile läksid norralase sõnad hinge. «Raske on stardijoonele tulla, kui oled haige. Olen suusatanud nii palju kui suutsin,» ütles Karlsson, kes haigestus nii pärast Tour de Skid kui ka MMi.

«Minu plaan oli teha kaasa pea kogu hooaeg ning võidelda MK-sarja üldvõidu eest. Kahjuks olen nii palju haige olnud, et see polnud võimalik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles