Leinas võistelnud Soome suusatäht: räägime parem spordist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski Foto: ANTONIO BAT

Soome suusatähte Krista Pärmäkoskit tabas sel nädalal valus kaotus, kui siitilmast lahkus tema truu kaaslane Carla.

Carla oli Nova Scotia retriiver, kelle eluküünal kustus neljapäeval. Instagrami postitusest on näha, et koer elas 11-aastaseks.

«Aitäh sulle nende ühiste aastate eest, sa oled iga ema silmatera,» kirjutas Pärmäkoski ühismeediasse tehtud pildipostituse kõrvale.

Päev pärast Carla surma oli Pärmäkoski aga juba võistlusrajal ja osales Lahti MK-etapi sprindis. Eelsõidus näitas 32-aastane soomlanna 26. aega, edenedes nõnda veerandfinaali. Seal piirdus ta oma sõidus viienda kohaga, platseerudes kokkuvõttes nõnda 19ndaks.

Kui Ilta-Sanomat pärast kvalifikatsiooni 12-kordse tiitlivõistluste medalistiga rääkima läks ning põgusalt koera kohta küsis, sõnas Pärmäkoski: «See on raske hetk praegu, räägime parem spordist.» 

Varem on Pärmäkoski oma neljajalgse sõbra kohta öelnud järgmist: «Carlast on saanud minu parim sõber. Ma ei kujutaks oma elu ilma koerata enam ette: Carla saab alati aru, kui ma olen halvas tujus. Lisaks on ta alati rõõmus, kui jooksutiirudelt naasen, seda isegi paduvihmas. Minu tuju paraneb alati samuti, kui viibin Carla juures. Tema enda ellu võtmine oli mu elu parim otsus.»

Pärmäkoski sõber Maaret Pajunoja avalikustas Soome meediale, et 11-aastase Carla surm tuli kõikidele täiesti ootamatult. Koer oli küll eakas, kuid ühtegi tervisehäda tal ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles