VIDEO ⟩ Mängust eemaldatud vihane ameeriklane tungis raudlatiga saali tagasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Karel Guzman (palliga).
Karel Guzman (palliga). Foto: Vlad Suheschi / IMAGO / Scanpix

Rumeenia korvpalli meistrivõistlustel toimus kummaline vahejuhtum. Mängust eemaldatud ja riietusruumi läinud Cluj-Napoca mängija ameeriklane Karel Guzman lahkus areenilt, näppas spordihalli kõrvalt ehitusplatsilt raudlati ja tungis tagasi võistluspaika. Vihase korvpalluri teekonna tõkestasid lõpuks turvatöötajad ja politseinikud, kes võtsid talt raudlati ära.

Kentsakas intsident leidis aset eelmisel laupäeval. Cluj-Napocal ja Oradea CSMil oli teist veerandaega jäänud mängida veel peaaegu kaheksa minutit. Guzman tahtis pärast mängusituatsiooni Oradea mängija Nikola Markoviciga arveid klaarida, kuid klubikaaslased takistasid teda.

Guzman sai ebasportliku vea ja kõrvaldati mängust. Kuubal sündinud, kuid USA kodakondsusega Guzman oli vihane ja väljakult lahkudest lõi ta ühe palli jalaga tribüünile. Cluj-Napoca kaotas mängu lõpuks 74:82.

Probleemid polnud aga lõppenud. Umbes kell 20.53 kohaliku aja järgi lahkus Guzman Oradea Arenast. Mõni aeg hiljem naasis ta raudlatiga ja proovis uuesti spordihalli siseneda.

Ta tõukas oma teelt turvamehe (videos alates 2.30) ja murdis välisuksest sisse. Teda proovis takistada meeskonnakaaslane Andrija Stipanovic. Kuigi Guzman üritas temast mööda minna, peatati ta lõpuks. Videost oli näha, et olukorda sekkusid ka politseinikud, kes võtsid Guzmanilt ründerelva ära.

Rumeenia korvpalliliit alustas asja uurimist. Cluj-Napoca klubi on pärast seda teinud avalduse, milles mõistis oma mängija tegevuse hukka. Guzman avaldas hiljem oma Instagrami kontol vabanduse.

«Kahetsen oma tegusid ja tahan vabandada klubi, meeskonnakaaslaste ja kõigi kohalolijate ees. Minu käitumine oli vastuvõetamatu. Saan aru, et see ei peegelda meie meeskonna, spordi ega korvpalli väärtusi,» teatas Guzman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles