Õigluse jalule seadmiseks kastist välja mõelnud kohtunik sai karistada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
VAR. Pilt on illustratiivne.
VAR. Pilt on illustratiivne. Foto: ALESSANDRA TARANTINO

Egiptuse jalgpallikohtunikule Mohamed Faroukile määrati tähtajatu vilistamiskeeld pärast seda, kui arbiiter kasutas kodumaal õigluse jalule seadmiseks fänni poolt mobiiltelefoniga filmitud videot.

Intsident juhtus Egiptuse esiliiga mängus, kus kohtusid omavahel Suez Sporting Club ja Al Nasr Sporting Club. Suez oli parasjagu 2:1 juhtimas, kui Al Nasr seisu viigistas.

Kodumeeskonna mängijad hakkasid tabamuse peale aga protesteerima, et Al Nasri ründajad mängisid vahetult enne väravat palli käega. Kuna Egiptuse esiliigas videokohtunike süsteemi ehk VARi kasutusel pole, otsustaski kohtunik olukorra lahendamiseks kastist välja mõelda.

Nähes, et tribüünidel on mitmeid telefonidega vutisõpru, pöördus ta nende poole, et olukorrast videokordust näha. Nõnda veenduski õigusemõistja, et ülesehitusfaasis tõepoolest mängiti palli käega ning tühistas viigivärava.

See mõistagi tekitas pahameelt Al Nasri klubi poolehoidjates, mille tulemusena läksid staadionil asjad nõnda käest ära, et kohtunik vajas pärast mängu väljakult lahkumiseks politseinike abi.

Matš lõppes Suezi meeskonna 3:1 võiduga, kuid Al Nasr andis kohe pärast mängu sisse protesti, milles viitas kohtuniku-poolsele reeglite rikkumisele. Kuigi mängu tulemust ei tühistatud, otsustas Egiptuse jalgpalliliit kohtunikule ja tema abilistele määrata hetkeseisuga tähtajatu vilistamiskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles