JÄRELVAADATAV ⟩ Selver võitis Tartu vastu ka finaalseeria teise mängu

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseerias teises kohtumises alistas Selver/TalTech 3:1 (25:21, 13:25, 25:14, 25:18) Tartu Bigbanki. Tallinna klubi juhib nüüd nelja võiduni peetavat seeriat 2:0.

Rünnakul väga ühtlaselt tegutsenud Selver/TalTechi edukaimad olid võrdselt 14 punktiga Jan Markus Üprus (+6) ja Oliver Orav (+10), 10 silma jäi nii Marx Aru kui Rauno Tamme asemele. Tartu meeskonnale tõi Matej Šmidl 21 punkti (+10) ja Timo Lõhmus 12 silma (-2).

Vastuvõtt oli parem Selveril: 28% vs 25%, rünnakuid lahendas võitjameeskond 44-protsendiliselt ja Bigbank 42-protsendiliselt. Blokis oli 8:4 üle Selver, servil oli Selver üle 9 vs 4.

Selver peatreener Andres Toobali sõnul oli tegemist väga tähtsa võiduga ning seda eelkõige emotsionaalselt. «Näitasime, et see polnud üks sähvatus, nagu siin räägiti. Oleme võimelised mängima, kui me ei hakka resultaadile mõtlema,» märkis peatreener.

Selverit lahutab tiitlist nüüd veel vaid kaks võitu. «Me ei mõtle sellele. Praegu on siht igat mängu mängida nii hästi või halvasti nagu oskame ja natukene ka nautida. Usun, et nii mehed kui ka publik nautis täna. Me ei lähe mängule mõtetega, et vajame veel kahte võitu. Teine geim näitas, et ka meie võime ära kukkuda,» lisas Toobal.

Tartu mängija Roland Järv tõdes, et Bigbanki ja Selveri tasemevahe pole tegelikult nii suur, nagu enne finaalseeria algust räägiti. «Kas me oskasime seda oodata või mitte, aga eks see on ka meie endi teha, kuidas me seal väljakul oleme. Praegu meil asjad ei tööta. Tasemevahe pole nii kõva kunagi olnudki, kui siin kõik on arvanud. Oleme jätkuvalt võrdsed meeskonnad,» ütles ta.

Ta tõi välja, et Tartu ei suuda välja võidetud eduseisusid hoida. «Punktid tulevad raskelt, aga lähevad kergelt. Eduseisud sulavad meil hetkega. Kadunud pole veel midagi. Lihtsalt ruum, kuhu taganeda, hakkab otsa saama. Tegemist on siiski maratoniga.»

Enne mängu:

Nelja võiduni peetava seeria avavaatuse võitis mõneti üllatuslikult Selver/TalTech 3:0 (25:23, 25:18, 25:23).

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal ütles tänaõhtuse kohtumise eel, et tema meeskond püüab keskenduda eelkõige enda asjadele, ent kindlasti on vastane omad korrektuurid teinud.

«Ootame täna vähe vihasemat Tartut, ega meil muud oodata pole. Ise proovime samamoodi mängu algusest peale enda asjadega tegeleda. Teame nende rünnakuliidreid ja proovime nende tegemistel silma peal hoida. Peame neid serviga suruma niipalju kui võimalik ning blokis ja kaitses korrektsed olema. Kui need asjad õnnestuvad, on meil võimalus eduks. Oleme mängu üle vaadanud ja läbi arutanud, mida saaks paremini teha. Nii vähese ajaga enam mingeid drastilisi muutusi ei tee, üritame sama targalt tegutseda nagu avakohtumises,» kommenteeris Toobal.

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg võttis avamängu ebaõnnestumise eest süü enda peale.

«Selline algus ja selline kaotus on treeneri omad. Seda sai ka meestele öeldud,» sõnas juhendaja, kes jättis jõusse esialgse plaani ning mängijad said siiski avamängu järgselt ka vaba päeva. «Läheme plaanipärase kava järgi edasi, on olnud tavapärane treeningrutiin. Vaba päeva ära võtmise ideest loobusin, ei ole mõistlik plaane poole pealt ringi teha.»

«Mänguliselt ei ole üksikuid asju välja tuua, mis halvasti oli. Märksõnadeks olid keskendumine, valmisolek, õnnejumal, kohtunike otsused, neid asju oli mitmeid. Oleme omad järeldused teinud ja tuleb minna teistmoodi mängima. Peamine on suhtumine ja võitluslikkus, millega me tänasele mängule vastu astume. Selles on paljuski kinni ka tulemus. Eesmärk on selge, tahame koduväljaku eelise tagasi võidelda,» lisas Rikberg.

***

Bigbank suutis finaalseeria avamängus küll kohati mängus püsida, ent kokkuvõttes tehti selgelt hooaja halvim esitus. Seni oli Tallinna klubi nende vastu saanud vaid ühe 3:2 võidu hooaja avamängus. Väga kehv päev oli tartlaste liidril Matej Šmidlil, kes piirdus vaid kaheksa punktiga.

Selver/TalTechi edukaim oli kümne silmaga (+5) Oliver Orav, Denis Losnikov lisas üheksa punkti (+4), nagu ka Jan Markus Üprus (+3). Tartu resultatiivseim oli 11 punktiga (+3) Timo Lõhmus.

TalTechi vastuvõtt oli 57 protsenti, rünnak 41 protsenti, blokist saadi kümme (Andri Aganits neli blokki) ja servilt kuus punkti (14 viga). Tartu vastuvõtt oli 50 protsenti, rünnak 46 protsenti, blokipunkte kogunes vaid kaks ja servipunkte üks (16 viga).

***

Seeria kolmas mäng toimub 2. aprillil kell 17.00 Tartus ja neljas 5. aprillil kell 19.00 Tallinnas. Vajadusel peetakse viies kohtumine Tartus 9. aprillil kell 17.00, kuues Tallinnas 12. aprillil kell 19.00 ja seitsmes 15. aprillil Tartus kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles