Vehklemisliidu juhatuse liige valas treeneri roppustega üle, sest too palus tal lastega eesti keeles rääkida (13)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vehklejad. Pilt on illustratiivne.
Vehklejad. Pilt on illustratiivne. Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

​Vehklemisliidu juhatusse kuuluval Jevgeni Karavajevil tekkis konflikt treener Juhan Salmiga, sest viimane palus tal lastega rääkida eesti, mitte vene keeles.

Salm osales oma hoolealustega Karavajevi korraldatud vehklemisturniiril Anastassia Cupil, mis pälvis meedia tähelepanu eelkõige laupäevaste sündmuste tõttu. Nimelt osales Irina Embrichi õpilane võistlustel Vene trikolooris maskiga.

Ent see ei jäänud turniiri ainsaks vastuoluks. Pühapäevasel võistluspäeval tekkis peakorraldajal Karavajevil sõnavahetus Tallinna Mõõga vehklemisklubi treeneriga.

«Minu eesti poisid ei saanud mitte midagi aru, mida ta rääkis. Palusin tal nendega eesti keeles rääkida, kuid ta saatis mind per*e,» kirjeldas Salm Karavajevi keelekasutust. 

Ent sellega konflikt veel ei lõppenud. Salmi häiris, et Karavajev palus parasjagu mitte võistlevatel noorsportlastel olla turniiril kohtunikeks. «Ta ütles, et nad peavad ise kohtunikud olema, mille peale hakkasid mõned lapsed kartma ja nutma, et neile selline kohustus pannakse. Kui tegin selle peale märkuse, ütles ta mulle idi n***i,» avaldas Salm.

«Ma arvan, et tema positsiooniga inimesele pole okei niimoodi rääkida, aga ei hakka isegi alaliidule teavitust tegema. Olen sellest üle. Ma ei kavatse nii madalale laskuda nagu tema,» märkis Salm.

Postimees võttis ühendust ka Karavajeviga, kes ei soovinud kohe teemat kommenteerida, kuid lubas seda teha mõne tunni jooksul. Paraku jäi Karavajev kokkulepitud ajal Postimehele kättesaamatuks.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles