Kristjan Ilves jõudis tippude kandadele, aga järgmine samm tuleb väga raske

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Ilves (keskel) tegi Jarl Magnus Riiberi (paremal) ja Jens Luraas Oftebro elu kibedaks, kuid esimene võit jäi veel ootele.
Kristjan Ilves (keskel) tegi Jarl Magnus Riiberi (paremal) ja Jens Luraas Oftebro elu kibedaks, kuid esimene võit jäi veel ootele. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Kristjan Ilves oli lähedal Eesti kahevõistluse needuse murdmisele, ent kord jäi ette üks, siis kaks norralast. «Eks siis jääb loodetavasti midagi järgmisesse aastasse,» säilitas ta positiivsuse.

Jutt käib nädalavahetusel peetud hooaja viimasest, Lahti MK-etapist. Laupäeval lõpetas 26-aastane elvalane teisel, pühapäeval kolmandal kohal. Konkurentidest treeningkaaslastel Jarl-Magnus Riiberil ning Jens Luraas Oftebrol oli vajalikul hetkel võtta üks lisakäik.

Ent kogu hooaja käiku arvestades pakkus viimane pingutus väga hea emotsiooni. Ilves leidis Lahti 130 meetri hüppemäel vaatamata keerulistele oludele enesekindluse, koos proovi- ja eelvoorudega tegi ka viis väga stabiilset õhulendu. Tänavuse hooaja kontekstis üsna haruldane juhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles