VIDEO ⟩ Ukrainlannad tahtsid protesteerida FIE otsuse vastu, MK-etapi korraldajad keelasid selle (1)

Christopher Krutto
Copy
Vlada Harkova.
Vlada Harkova. Foto: Erdem Sahin/Epa/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel peeti Hiinas Nanjingis vehklemises naiste MK-etapp, kus olid kohal ka Ukraina esindajad. Korraldajad ei lubanud neil rahvusvahelise vehklusliidu (FIE) vastu protesteerida.

Hiljuti võttis FIE vastu otsuse, et Venemaa ja Valgevene sportlased saavad rahvusvahelistele võistlustele aprillist naasta. See tegi mõistagi kõvasti tuska ukrainlastele, ning jõhkra sõjalise rünnaku ohvriks langenud riigi naisvehklejad soovisid protesti avaldada.

Ukraina vehklemisliit avaldas oma Facebookis video, kus on näha, kuidas ukrainlannad soovivad näidata protestiplakatit, kuid võistluse turvamehed käsivad neil selle kokku pakkida.

«Idee oli, et me riputaks plakati tribüünidele, et tuua tähelepanu sündmustele Ukrainas, mida Venemaa on teinud ja mida meie riigile ja inimestele endiselt teeb. Me ei tohtinud seda teha,» ütles Ukraina vehkleja Vlada Harkova Suspilne.Sporti-ile.

«Lisaks olid meil maskidel kleepsud, et me ei nõustu FIE otsusega. Jagasime neid ka teistele solidaarsetele sportlastele. Meil paluti need ära võtta. Enne igat matši kontrollisid kohtunikud põhjalikult, et me seda tegime. Valvurid olid koguaeg meie juures. Nad ilmselt tegid kindlaks, et me midagi ei organiseeriks,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles