BLOGI JA GALERII ⟩ Eduseisus olnud Eesti kaotas viimaste minutite väravast Austriale

Postimees Sport
Copy

Eesti jalgpallikoondis kaotas EM-valikturniiri avamängu võõrsil 1:2 Austriale. 

Mäng algas tormiliselt, sest juba kahe minuti möödudes oli oma võimalus nii Eestil kui ka Austrial. Edasi liikus mäng aina enam Austria kätte.

Kui mängitud oli veerand tundi, tõmbas Vlasi Sinjavski karistusalas maha Michael Gregoritschi ning kohtunik määras Austria kasuks penalti. 11 meetri karistuslöögi vastutuse võttis endale Gregoritsch, kuid lajatas palli latti.

Mängu avavärav sündis 25. minutil keskväljal võidetud standardolukorrast. Konstantin Vassiljev mängis palli Maksim Paskotši peale, kes pikendas selle karistusalas olnud Sergei Zenjovile, kes omakorda pikendas palli tagumisse posti. Seal oli juba täitsa üksinda ootel ründaja Rauno Sappinen, kes tugeva löögiga palli väravasse lajatas.

Pärast Eesti juhtväravat läks mäng jälle Austria kätte, kuid poolajapausile minnes oli Eesti jätkuvalt 1:0 eduseisus.

Teisel poolajal tegi Austria vahetusi ning jätkas Eesti survestamist. Eriti hästi sekkus mängu täistunnil sisse vahetatud Kölni mängija Florian Kainz, kes lõi 68. minutil ka Austria viigivärava. Austria sai tabamusest uut hingamist, samal ajal muutusid Eesti mehed aina väsinumaks.

88. minutil läks Austria viimaks mängu juhtima, kui oma penaltieksimus õnnestus heastada Gregoritschil. Tõsi, seekord oli tal ka õnne, sest löök riivas esmalt Maksim Paskotšit ning lendas siis juba Karol Metsa rikošetist väravasse.

Nii alustas Eesti EM-valikmängu 1:2 kaotusega. Teises meie alagrupi mängus alistas Rootsi 5:0 Aserbaidžaani.

Enne mängu

EMile pääsemiseks peab Eesti mahtuma kahe parema sekka alagrupis, kus mängivad lisaks Austriale veel Belgia, Rootsi ja Aserbaidžaan.

Eesti tänane vastane Austria on EM-valiksarjas ühe kohtumise juba pidanud, kui alistas 4:1 Aserbaidžaani. Eesti mängis viimati neljapäeval, kui kaotas maavõistluses Ungarile 0:1.

Võrreldes viimase mänguga võiks Eesti koosseis olla täna omajagu tugevam, sest sõpruskohtumise jätsid vahele keskkaitsjad Karol Mets ja Joonas Tamm, kuid täna on mõlemad mänguvalmis.

Eesti ja Austria on ajaloos mänginud kaks vutilahingut, kui vastamisi mindi 1998. aasta MM-valiksarjas. Võõrsilmängu kaotas Eesti 0:2, kodus tuli leppida 0:3 kaotusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles