Maailma esinumber Kristin Tattar kerkis USA-s tagasi poodiumile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kas Kristin Tattarit võiks kunagi näha ka olümpial?
Kas Kristin Tattarit võiks kunagi näha ka olümpial? Foto: Kevin Huver/DGPT

Eesti kettagolfar Kristin Tattar suutis pärast eelmise nädala tagasilööki tugevalt profituurile naasta. USAs Houstonis peetud Innova Openil teenis maailma esinumbriks olev eestlanna teise koha.

Houstonis peetud Innova Open kuulub profituuri kolmanda taseme turniiride hulka, ent stardinimekiri on endiselt sama võimas kui suurturniiridel. Võistlustules oli näiteks kaks maailmameistrit. Nendeks olid valitsev maailmameister Kristin Tattar ja kahekordne MM-tiitli omanik Catrina Allen.

Favoriidina võistlustulle asunud Tattar alustas turniiri rahuldavalt, kui omas pärast avapäeva kuuendat positsiooni. Ta suutis ringi läbida tulemusega -5 ning liidrist lahutas kolm viset.

Teisel päeval suutis Tattar sarnase ringi teha ja tulemuseks -5 saada, ent põhilised konkurendid ei suutnud sarnast esitust pakkuda. Samas kerkis esile ameeriklanna Sai Ananda, kes kerkis esikohale. Ananda edestas enne viimast päeva kolmandal kohal paiknenud Tattarit nelja viskega.

Viimasel päeval tegi Tattar enda nädalavahetuse parima esituse, ent võiduks sellest ikkagi ei piisanud. Eesti edukaim kettagolfar läbis Houstonis raja tulemusega -7 ning see tõstis ta kokkuvõttes teisele kohale. Turniirivõidu noppinud Anandast jäi sedapuhku lahutama kolm viset.

Teise kohaga pistis Tattar taskusse 1500 dollarit auhinnaraha. Karjääri esimese turniirivõidu saanud Ananda kasseeris 2250 dollarit. Rahalisel positsioonil lõpetas ka teine eestlanna Keiti Tätte, kes lõpetas võistluse 17. kohaga.

Innova Open 2023

  1. Sai Ananda -20
  2. Kristin Tattar -17
  3. Ohn Scoggins -16
  4. Holyn Handley -15
  5. Catrina Allen -10

    17. Keiti Tätte -2

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles