Norra suusaäss teenis rekordilise hooajaga kopsaka auhinnaraha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Mihkel Maripuu

Läinud nädalavahetusel tõmmati Soomes joon alla suusatamise MK-sarjale. Sel hooajal näitas Johannes Hösflot Kläbo suusaradadel võimu ning see kajastub ka teenitud auhinnarahades.

26-aastane Kläbo võitis sel hooajal koguni 20 MK-etappi, mille sarnast pole kunagi ükski suusataja varem suutnud. Iga võiduga pistis norralane taskusse korralikult auhinnaraha ning ka teenitud summa on rekordiline.

Nimelt teenis Norra koondise esinumber sel hooajal auhinnarahadena veidi enam kui 385 000 eurot. Seda on enam kui poole rohkem kui järgnev sportlane MK-sarjas, seda nii meeste kui ka naiste konkurentsis.

Meeste seas paiknes teisele kohale Paal Golberg, kes teenis veidi vähem kui 187 000 eurot ning kolmandaks jäi selles arvestuses 143 200 euroga kolmas norralane Simen Hegstad Krüger. Esimene mittenorralane oli Itaalia koondise esinumber Federico Pellegrino peaaegu 129 000 euroga.

Seejuures on Kläbo suutnud vähemalt kuuekohalise auhinnaraha teenida igal enda täishooajal. Tema varasem rekord pärines 2019. aastal, mil tema saagiks jäi 210 000 eurot.

Naiste konkurentsis suutsid enim teenida rootslanna Frida Karlsson ja MK-sarja üldvõitja Tiril Udnes Weng. Mõlema teenistus oli 161 000 eurot. Neile järgnes soomlanna Kerttu Niskanen 151 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles