Pettunud Venemaa hokilegend: peame välismaalaste uksi sulgema

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa jäähokimeeskond
Venemaa jäähokimeeskond Foto: Nina Zotina/Sputnik

Venemaa jäähoki jaoks ootavad ees nukrad aastad, sest järgmisel kahel MMil neid oodatud pole. Sealne hokilegend Igor Larionov on selgelt pettunud ning tema teatel tuleb anda rahvusvahelisele hokiliidule (IIHF) vastukäik.

«Peame tegema tööd, et meid austataks. Kui rahvusvaheline hokiliit meile selja keerab, siis kerkib põhjendatud küsimus. Kas meil on neid ikka vaja?» vahendas Larionovi sõnu allhockey.ru.

Larionovi sõnul tuleb vähendada KHLis välismaalaste arvu ning see teeks IIHFi töö keerulisemaks. Samuti tuleks kalendrit muuta, et meie mängiksime samal ajal MMiga.

«Välismaalaste arv peaks olema piiratud kolmele mängijale. Meil ei mängi peaaegu ühegi rahvuskoondise mängijat. Peame astuma selgeid samme ning alustama ka protsessi IIHFist lahkumiseks,» lisas Larionov.

Enne Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse oli KHL selgelt maailma tugevuselt teine hokiliiga. Seal mängisid väga paljud tippmängijad, kes jahtisid suurt palka. Pärast Ukraina sõja algust lahkusid paljud välismängijad, nende seas ka Eesti koondise täht Robert Rooba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles