Suusamaailma valitsenud Rootsi koondist tabas ootamatu kriis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rootsi suusakoondise liider Frida Karlsson.
Rootsi suusakoondise liider Frida Karlsson. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Rootsi suusakoondis näitas naiste konkurentsis tänavu paljudel distantsidel võimu ning Planica MMil oldi lähedal laua puhtaks löömisele. Vaatamata kõigele lahkusid tiimist mitmed olulised liikmed.

Lahkumisavalduse lõid lauale nii Rootsi hooldepealik Petter Myhlback kui ka naise koondise treener Ingrid Vikman. Mõlemad viitasid sellele, et vajavad rohkem aega perega tegelemiseks.

«Tundsin juba hooaja alguses, et keeruline on olla hea hooldemees, kui kodus püüavad kaks last saada profisuusatajateks,» lausus Myhlback.

Vikman tunnistas, et Rootsi koondisest lahkumine oli väga keeruline. «See polnud lihtne otsus, kuna see on olnud minu elu lõbusaim töökoht. Samas on mul väike laps kodus ja tundsin pidevalt, et ma pole nende jaoks piisavalt olemas,» selgitas Vikman.

Rootsi koondis oli tänavu küll väga edukas, ent siiski tekkisid probleemid. Planica MMil võideti naiste konkurentsis neli kuldmedalit ja kokku 11 medalit, ent tihti nuriseti suuskade üle. Rootslannad selgitasid, et seetõttu jäi neil ka võitmata naiskondlik kuldmedal ja tuli leppida pronksiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles