VIDEO Vaata, kuidas Kotsar tegi Eesti korvpalli ajalugu

Christopher Krutto
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: JUANJO MARTIN/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas oli suur päev Maik-Kalev Kotsaril, kes vedas enda koduklubi Vitoria Baskonia 93:87 võidule Berliini Alba vastu. Eesti koondise keskmängija kerkis üleplatsimeheks.

Euroliigas play-offi viivat kohta jahtiv Baskonia võõrustas Albat olukorras, kus viimased kolm kohtumist on ainult kaotuseid vastu võetud. Õnneks suudeti sellele nukrale seeriale punkt panna. Selles mängis väga suurt rolli Kotsar, kes pakkus karjääri säravaima etteaste.

Baskonia keeras kohtumise Euroliigas viimaste hulka kuuluva Alba vastu tugeva teise poolajaga. Kui avapoolaeg kaotati 44:48 ja suurim kaotusseis oli 11 punkti, siis enne viimast veerandit haarati juba juhtohjad. Viimasel neljandikul kasvas Baskonia edu juba kaheksale punktile ning lõpuks särasid tablool nende võidunumbrid 93:87.

Võitjate edukaim oli seejuures Kotsar ise, kellele usaldati mänguaega veidi vähem kui 30 minutit. Selle ajaga viskas Eesti koondislane 23 punkti ja võttis 10 lauapalli ehk sai kirja esimese kaksikduubli. Tema kasuteguriks (PIR) märgiti võimsad 40, millega ta alistas seni Martin Müürsepa poolt püstitatud Eesti rekordi, milleks oli 2000. aasta 1. novembril Ateena AEK särgis Charleroi vastu saadud 31. Lisaks kordas Kotsar Müürsepa punktirekordit.

Mängu tipphetked:

Kotsari tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles