Sahinad: NBA tütarliigas hea hooaja teinud Henri Drell on Euroopa tippliigade radaril

Christopher Krutto
Copy
Henri Drell mullusel korvpalli EMil.
Henri Drell mullusel korvpalli EMil. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondislane Henri Drell tegi NBA tütarliigas G-liigas hea hooaja ning on tänu sellele tõusnud väidetavalt ka mitme Euroopa tippliiga klubide huviorbiiti.

22-aastane Drell on viimased poolteist hooaega mänginud G-liigas Windy City Bullsi ridades, kus tegi tänavu väga korraliku hooaja. Eestlase arvele jäi mängus keskmiselt 11,7 punkti, 5,9 lauapalli ja 2,6 resultatiivset söötu.

Tõsi, play-offi'i ei õnnestunud tal leivaisaga pääseda. Sealt jäädi eemale väga valusalt. Kohamängudele saamiseks tuli oma konverentsis lõpetada kuue parema hulgas. Bullsil jäi sellest imenapilt puudu, sest lõpuks saadi seitsmes koht.

Meie mehe leivaisa lõpetas 18 võidu ja 14 kaotusega täpselt samal pulgal 5.-8. koha tiimidega. Ent viigimurdja soosis teisi. Otsustas omavaheliste mängude võiduprotsent.

Ometi teatab nüüd taskuhäälingu «Mängumehed» Twitteri konto, et Drelli vastu tuntakse huvi Hispaania, Prantsusmaa ja Saksamaa kõrgliigadest. Hispaania puhul on eraldi toodud konkreetselt välja Breogani klubi, mis hoiab hetkel kohalikus kõrgliigas 12 võidu ja 12 kaotusega üheksandat kohta.

Pole välistatud, et Drell võib juba sel hooajal klubi vahetada, sest enamasti saab Euroopa tippliigades uusi mängijaid registreerida kuni play-off'ide alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles