Skandaalse liigutuse teinud Rootsi suusatajad sattusid pahameeletormi alla, kaalutakse politsei poole pöördumist (3)

Christopher Krutto
Copy
Maja Dahlqvist
Maja Dahlqvist Foto: KIMMO BRANDT / EPA / SCANPIX

Rootsi murdmaasuusakoondis plaanib pöörduda politseisse, sest selle liikmed Maja Dahlqvist ja Moa Ilar on ühismeedias langenud solvangute ja ründavate sõnumite ohvriks.

Rootsi suusatiimi mänedžer Andreas Bystörm kinnitas, et rootslased suhtuvad rünnakutesse väga tõsiselt ning praegu kaalutakse politsei poole pöördumist.

«Oleme seda asja arutanud ja mõelnud kaebuse esitamise peale. Selle teeb kas alaliit või eraisik,» ütles Byström intervjuus Aftonbladetile.

Sõim tuleneb sellest, et möödunud nädalavahetusel Soomes Lahtis peetud MK-sarja viimasel etapil hakkas suusakepi murdnud Dahlqvist sprindis poolfinaalist välja jääma.

Rootslannale ulatas abikäe koondisekaaslane Ilar, kes võttis hoo maha ning lubas Dahlqvisti endast mööda.

Võistluste kohtunikud pidasid Ilari käitumist ebasportlikuks ning diskvalifitseerisid ta, kuid Dahlqvist sai võistlust jätkata. Lõpuks õnnestus Dahlqvistil kindlustada sprindi väike kristallgloobus.

Dahlqvist avaldas meediale nädala alguses, kui karmi sõimu ohvriks nad langesid. «Üks norra tüüp on kõige hullem. Moa on ka sõnumeid saanud. Ma isegi ei taha öelda, mida ta kirjutab,» andis suusatäht mõista, et kirjamusta need sõnumid ei kannata. «On täiesti segane, et inimesed nii käituvad.

Üks asi on selliseid asju mõelda. Aga otsus asi kirja panna, leida viis meiega ühenduse saamiseks ja sõnumi saatmiseks nõuab pingutust,» lisas ta.

Lisaks on ka Rootsi suusakoondis saanud solvangute ohvriks. «On alati trolle ja inimesi, kes negatiivseid kommentaare kirjutavad, aga nüüd ma tunnen, et asi läks liiga kaugele,» ütles Byström.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles