Kristjan Kitsing: seitsmepunktiline võit on adekvaatne tulemus

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo - Cholet Basket
Kalev/Cramo - Cholet Basket Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli lipulaev BC Kalev/Cramo võitis FIBA Europe Cupi ehk tugevuselt neljanda eurosarja poolfinaali avamängus Prantsusmaa liigatabeli tippu kuuluvat Cholet Basketit 80:73.

«Päris närviline mäng oli. Nagu viimasest intsidendist näha oli, siis mõlemad meeskonnad tahtsid väga võita. Seitse punkti… jah, seal läheb raskeks, aga anname endast parima. Ütleks, et seitsmepunktiline võit on adekvaatne tulemus,» lausus 9 punkti toonud Kristjan Kitsing.

Kalev/Cramo tegi neljandal veerandil 15:0 spurdi. Kas see tuli emotsiooni või taktika pealt? «Üks osa oli emotsioonil. Rahvas aitas kenasti kaasa, mõnus duhh oli peal. Kuid seal olid ka nüansid, mille ära kasutasime. Näis, kas nad mängivad meie vastu nüüd samamoodi,» vastas Kitsing.

Mängu lõppu saanuks Kalev/Cramo Kitsingu sõnul paremini mängida. «Meie tahtsime seisu hoida, nemad tahtsid järele jõuda. Tahestahtmata läheb niimoodi mäng kinniseks. Peame lõppu paremini mängima. Viimases situatsioonis poleks me pidanud lay-up’ile minema, aga õnneks vastaste korv ei lugenud,» lausus Kitsing.

Kalev/Cramo kaitsemängu suurima murekohana tõi ta välja lauavõitluse, mille Kalev/Cramo kaotas lõpuks vaid 37:39. «Nad on suured, tugevad ja pikad. Peame viie mehega lauda võtma. Esimesel poolajal jäime lauas eriti hätta,» nentis ta.

Vastaste poolelt särasid eelkõige Dominic Artis ja Enzo Goudou-Sinha, kes viskasid vastavalt 26 ja 23 punkti. «Kaks meest paugutasid kõvasti, kuid teised ei olnud mängus. Peame nendele kahele mehele rohkem tähelepanu pöörama,» ütles Kitsing.

Kordusmäng on järgmisel kolmapäeval Prantsusmaal. Võistlussarja finaali pääseb meeskond, kes viskab kahe mängu peale rohkem korve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles