Heiko Rannula magusa võidu järel: oleme tavaliste kuttide sats

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo vs Cholet Basket
Kalev/Cramo vs Cholet Basket Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli lipulaev BC Kalev/Cramo võitis FIBA Europe Cupi ehk tugevuselt neljanda eurosarja poolfinaali avamängus Prantsusmaa liigatabeli tippu kuuluvat Cholet Basketit 80:73.

Seitsmepunktilise võidu kohta ütles meeskonna peatreener Heiko Rannula järgmist: «Pärast Bambergi esimest mängu ütlesin, et parem kolm kui seitse. Täna saime oma seitsme kätte. Tegelikult peab häälestus sama olema ning lähme teist mängu võitma. See edu suurt midagi ei tähenda. Minuti-kahega võib väga palju muutuda.»

Rannula sõnul jäi ta täna rahule paljude asjadega, kuid juurde on samamoodi kõvasti panna. «Super atmosfäär ja super publik, aga meil on palju juurde panna. Pick and roll’i kaitses polnud me nii head, kui tahtnuks olla. Meie agressiivsus kõikus, eriti esimesel poolajal. Pluss see lauavõitlus. Meil on probleeme. Kui Meiers välja läheb, jääme hätta. Peame meeskondlikult paremini tegutsema, mitte lootma ühele-kahele mehele,» ütles ta.

Samuti tuleb Rannula sõnul parandada kohtumise viimaste minutite mängimist. «Niikuinii tulevad sellised lõpud ka järgmistes mängudes. Peame leidma loogilisemaid lahendus, praegu läks natukene paanikaks.»

Kalev/Cramo tegi viimasel veerandil 15:0 spurdi. Kas taoline vägitükk tuli emotsiooni või taktika pealt? «Omad visked saime terve mängu jooksul kätte. Teadsime, et nad on pikad ja võib-olla natukene aeglased just kolmesejoone taga. Natukene oligi probleem, et esimesel poolajal läks mäng liiga kolmeste peale ja siis nad said paar kiiret vastu. Teisel poolajal saime kaitses pidama ja sealt tuli ka emotsioon. Kui sellise publikuga paned kaks-kolm rünnakut järjest ära, on atmosfäär selline, et sul ongi keeruline mitte õnnestuda.»

Mängu viimane rünnak võinuks jääda Kalev/Cramole, kuid Oleksandr Kovliar otsustas minna kiirele läbimurdele ning andis seeläbi võimaluse vastastel skoorida. Prantslased tabasidki kolmese, kuid Tallinna klubi õnneks jõudis sireen napilt enne viset kõlada.

«Seda on hea rääkida ja tagantjärgi ka video pealt näidata, aga neid lõppe pole lihtne mängida. Tead, et tahad vahet hoida ning mitte üles-alla joosta, siis annadki neile võimaluse mängu kiireks ajada, mida me ei tahtnud. Saša on noor poiss, kas või lõpuolukord. Ta oleks pidanud viimase viske peale jätma. Peame selliseid asju töö käigus õppima, oleme veel kogenematu sats,» ütles Rannula.

Kalev/Cramo alustas Tondiraba jäähallis peetud kohtumist väga hea energiaga ning pingevabalt. «Oleme tavaliste kuttide sats. Teeme oma asja nii hästi kui oskame. Meil pole pingeid peal. Keegi ei pea imemängu tegema. Sõltume meeskondlikust mängust, mitte ühest-kahest mehest. Oleme selle mentaliteediga terve hooaja purjetanud. Peame kaitses tublid olema, seal allahindlust teha ei saa. See on meid aidanud. Kes pingilt tuleb, on enesekindel ja liiga palju üle ei pea mõtlema.»

Korduskohtumine Prantsusmaal peetakse järgmise nädalal kolmapäeval. Kas Kalev/Cramo suudab teha sama hea esituse, nagu eelmises ringis Saksamaal? «Ma usun küll. Ütlen uuesti, et lähme kaitses mängima paremini kui täna. Arvan, et suudame seda. Peame Artisega (Dominic Artis, 26 punkti – toim) rohkem vaeva nägema. Sellise mängu otsustab lauavõitlus. Kas suudame seal paremini kehad vastu panna ja need neilt ekstramomendid ära võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles