Tartu Ülikooli korvpallimeeskond viis veerandfinaalseeria otsustavasse mängu

Postimees Sport
Copy
Kas Tartu Ülikool Maks & Mooritsa meeskond suudab Ventspilsist jagu saada ja jõuda Final Fouri?
Kas Tartu Ülikool Maks & Mooritsa meeskond suudab Ventspilsist jagu saada ja jõuda Final Fouri? Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalseerias viigistas Tartu Ülikool Maks & Moorits seisu Ventspilsi vastu, kui võitis võõrsil 88:79.

Ventspilsis tuhandepealise publiku ees peetud mängu avaveerand oli tasavägine ja eduseis käis käest-kätte. Veerandi lõpus viis Ty Gordon tartlased 24:23 juhtima. Teisel veerandil sai Tartu tänu tabavatele kolmestele mänguohjad enda kätte ja poolaja lõpuks juhiti 50:43.

Kolmanda veerandaja alguses lasti Ventspils küll pisut lähemale, aga Gordoni viis järjestikkust punkti taastasid turvalisema eduseisu. Enne viimast perioodi juhtisid tartlased 65:58. Viimasel veerandajal Tartu enam kätte võidetud edu enam maha ei mänginud ja tiheda kaitsega võeti võõrsilt väga väärtuslik 88:79 võit. Sellega viigistati veerandfinaalseeria ja toodi otsustav mäng tagasi Tartusse laupäeval, 1. aprillil kell 17.

Tartu parimateks kerkisid pingilt sekkunud Andrii Voinalovitš 21 punkti ning Gordon 20 punktiga. Märt Rosenthal lisas 13 punkti, viis korvisöötu ja viis lauapalli.

Guntis Sipolins kogus Ventspilsi parimana 19 punkti ja 14 lauapalli. Arturs Ausejs viskas 15 punkti ja võttis kuus lauapalli. Võrdselt 11 punkti peale jäid Linards Jaunzems ja Emmanuel Wembi.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul mängiti täna parem mäng kui seeri avamängus. «Meeskond mängis täna kaitses distsiplineeritumalt ja me ei kiirustanud oma rünnakuga. Laupäeval seeria lõpetamiseks peame mängima enesekindlalt ja ehitama mängu üles korralikule kaitsele,» sõnas Mazurs.

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria otsustav mäng peetakse Tartu Ülikooli spordihoones laupäeval, 1. aprillil kell. Paari võitja liigub Tallinnas 7.-8. aprillil peetavale finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles