Eesti parimat võrkpallurit lahutab eurosarja võidust kõigest kaks geimi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Tammearu (paremal) embamas võiduhoos üleplatsimeest Pablo Koukartsevit.
Märt Tammearu (paremal) embamas võiduhoos üleplatsimeest Pablo Koukartsevit. Foto: Roeselare Knack

Mullu Eesti parimaks meesvõrkpalluriks valitud Märt Tammearu võis kolmapäeva õhtul magama minnes juba unistada eurosarja trofee pea kohale tõstmisest, sest tema leivaisa Roeselare Knack (Belgia) alistas CEV Cupi finaali avamängus Itaalia tippklubi Modena 3:0 (25:21, 25:23, 25:21).

Kuigi paberil on soosikuks itaallased, siis pelgalt särava CV eest võrkpalliväljakul punkte ei anta. See sai selgeks kohe finaali avamängu esimeses geimis, kus liiguti punkt-punktis nagu võrdsed. 

Esimene tehniline vaheaeg läks küll Modenale 8:7, kuid pärast seda hakkas Roeselare endale väikest puhvrit ehitama. Saadi ette 14:11, 18:14 ja 22:18, misjärel võidetigi avageim 25:21. 

Teises geimis kordus sama stsenaarium: tehniline time-out küll 8:7 Modenale, et 10:10 pealt rebis Roeselare kergelt ette ja hoidis minimaalset edu lõpuni välja. Tasuks 25:23 geimivõit. 

Selle võidufooni pealt alustati ka kolmandat geimi, kus 5:2 ja 9:6 juhiti. Seejärel jõudis Modena järele ja pääses korraks omakorda ise ette (10:9), kuid seda tõesti ainult korraks. Geimi lõpuni tiksuti omakorda belglaste ühe-kahe-kolmepunktilises eduseisus ning tasuks lõpuks 25:21 geimi- ja 3:0 mänguvõit. 

See tähendab aga, et kui Roeselarel õnnestub järgmisel kolmapäeval kodusaalis võita kaks geimi, kroonitakse just nemad CEV Cupi ehk tugevuselt teise eurosarja võitjateks. Kui läheb aga teisiti ning kordusmäng kaotatakse 0:3 või 1:3, selgitatakse tänavune tšempion 15-punktini peetavas kuldses geimis. 

Pikalt hüppeliigese vigastusega kimpus olnud Tammearu alustas kohtumist küll vahetusmeestepingilt, ent sekkus kärmelt, kuna algkoosseisu kuulunud Seppe Rottyl löödi matši alguses sõrm liigesest välja. 

Kokku panustas Tammearu võitu 10 punktiga (efektiivsus +8, rünnak 56%) olles sellega omade üks paremaid. Veel võimsama partii tegi aga Roeselare diagonaalründaja Pablo Koukartsev - temal oli kõik-mida-puutun-muutub-kullaks-päev ning argentiinlane tõi kolme geimiga koguni 17 punkti (+15, 52%).

Modena rünnakuvankrit tassis Türgi diagonaal Adis Lagumdzija 22 punktiga, Prantsusmaa staar Earvin N'Gapeth lisas omalt poolt 11 silma. STATISTIKA

Roeselare vastuvõtt oli küll 32% (vs. Modena 51%), ent rünnakul tegutseti jällegi otsustavamalt (56% vs. 49%), loovutades vastastele sealsetest omavigadest tunduvalt vähem punkte (2 vs. 10).

Eestlastest on varem CEV Cupi karika pea kohale tõstnud Ardo Keek, kes triumfeeris 2013/14 hooajal Pariisi Volley ridades. Finaalimekki on kogenud ka Oliver Venno, kel tuli 2018/19 hooajal Istanbuli Galatasaray'ga leppida hõbedase autasuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles