ROKi presidendi sõnavõtt tekitas sportlastes pahameelt (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marta Kostjuk.
Marta Kostjuk. Foto: IMAGO/Peter Dovgan

Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach teatas sel nädalal, et Venemaa ja Valgevene sportlased peaksid saama naasta rahvusvahelisele areenile. ROKi presidendi sõnul toimib säärane mudel tennises, rattasõidus ja jäähokis.

Bach rõhutas, et sportlasi ei tohi poliitiliste otsuste tõttu karistada. Samuti ei tohiks diskrimineerida atleete nende passi või kodakondsuse tõttu. Antud otsus kehtiks ainult sportlaste kohta ning ei laieneks võistkondadele.

ROKi presidendi avaldus tekitas paljudes sportlastes pahameelt. Enda meelsusest andsid märku Ukraina tennisetähed Marta Kostjuk ja Lesia Tsurenko ning Tšehhi hokilegend Dominik Hašek.

«Olen väga pikalt soovinud midagi selle kohta öelda, aga pole seda avalikult tahtnud teha. Viimase aasta jooksul oleme pidevalt võidelnud selle nimel, et Venemaa ja Valgevene sportlased heidetaks tenniseperest välja,» lausus Kostjuk, kes on mitmel puhul jätnud enne ja pärast kohtumist vahele viisakuste jagamise Venemaa või Valgevene tennisistidega.

«Kahjuks töötame justkui WTA või ATP alluvuses ning mängijatel pole liiga palju võimalusi suurteks muudatusteks.»

Tsurenko tõdes, et Venemaa konkurentidega kohtumine on alati väga keeruline. «See on mind negatiivselt mõjutanud ning elan justkui üle paanikahoo. See on tõsine eetiline konflikt, kui nende vastu mängime.»

Tšehhi koondisega olümpiavõitjaks kroonitud hokilegend Hašeki arvates oli Bach sõnavõtt vale. Ta teeb endast oleneva, et agressorriikide sportlased ei saaks võimalust rahvusvahelisel areenil võistlemiseks ja eriti olümpiamängudel. Samuti avaldas tšehh toetust Ukrainale, kelle võitu ta sõjas ootab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles