Kalev/Cramolt lüüa saanud Prantsusmaa tiimi kapten: me võinuks kaotada ka 25ga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Olukord matši lõpust: Cholet' kapten Boris Dallo on palliga maas, hoopis eemalt tuli Justin Patton maha murdma Mārtiņš Meiersit.
Olukord matši lõpust: Cholet' kapten Boris Dallo on palliga maas, hoopis eemalt tuli Justin Patton maha murdma Mārtiņš Meiersit. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli FIBA Europe Cupi poolfinaalmatšis Kalev/Cramolt 73:80 lüüa saanud Cholet' tiimi liikmed teatasid kui ühest suust, et Tallinnas lahkuti lõpuks isegi viisaka tulemusega.

Enam kui 5000 pealtvaataja ees Tondiraba jäähallis peetud kohtumises oli Heiko Rannula tüüritaval meeskonnal kaks väga tugevat perioodi. Alguses pääseti ette 11:2 ning 4.20 enne lõppu juhiti 72:57. Viimaste minutitega suutsid vastased aga vahet oluliselt kärpida. Finalist selgub kahe mängu punktide liitmisel.

-

Laurent Vila.
Laurent Vila. Foto: fiba

«-7ga tuleb leppida. Kokkuvõttes jään rahule. Kiitsin mängijaid iseloomu ja järjekindluse eest. Suutsime vastasel enam-vähem kogu aeg sabas püsida ja nende spurtidele vastata. See pole sugugi lihtne,» ütles Cholet' peatreener Laurent Vila.

«Kordusmängus peame kaitses rohkem kätte saama. Peame kattemängust vahetama ja lauda kontrollima. Kui saame laua kätte, saame kiiremini rünnakule minna. Meil on head viskajad, aga peame neile kohti leidma.»

Prantsusmaa tipptiimi kapten Boris Dallo sõnutsi loeb nüüd väga palju vaimne pool. «Nad võivad hakata mõtlema, et olid 15ga ees. Me võinuks kaotada ka 20 või 25 punktiga. Aga me ei andnud alla. Näitasime, et meiega pole lihtne. Nad teavad, et Cholet's läheb neil raskeks,» kruttis 6 punkti visanud tagamees pingeid Kalevi leerile.

«Seitsmepunktiline kaotus ei tähenda, et peame tingimata oma mängu muutma. Ütlesime endile, et nüüd mängime oma kodus, kus oleme väga ohtlikud. Tahtsime muidugi ka nüüd võita, aga olukord kujunes oodatust raskemaks. Aga kodus oleme suutelised intensiivse kaitse ja kiirrünnakutega kiiresti vahe sisse tegema.»

Paar minutit enne lõppu Kalev/Cramo tsentrit Mārtiņš Meiersti rünnanud Justin Patton lisas: «Oli raske mäng, peame tulemusega rahul olema. Teame, et suudame siit seisust välja tulla. Peame olema teatud olukordades agressiivsemad, eriti lauas.» 

Poolfinaali teine matš peetakse 5. aprillil. Pall visatakse Eesti aja järgi mängu kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles