Kalev/Cramo mänedžer majanduspoolest: ühte niisugust mängu oleks veel vaja!

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo poolehoidjad täitsid kolmapäeva õhtul Tondiraba halli ja aitasid püsti panna korraliku korvpallipeo.
BC Kalev/Cramo poolehoidjad täitsid kolmapäeva õhtul Tondiraba halli ja aitasid püsti panna korraliku korvpallipeo. Foto: Tairo Lutter

Oleme harjunud sellega, et jalgpallis on klubide eurosarja pääsemine rahaliselt kasulik ning seal edukalt esinemine veelgi kasulikum. Ülejäänud pallimängualadel käivad asjad paraku pöördvõrdeliselt. See kehtib ka BC Kalev/Cramo korvpallitiimi praeguse euroedu kohta.

Kui vutis maksab Euroopa jalgpalliliit (UEFA) kõigisse sarjadesse pääsejatele priskeid boonuseid – vähemalt ei jääda ka maailmajao kaugeimassegi nurka sõitmisega miinusesse –, siis ülejäänud alade liidud sama suutlikud ei ole. Korvpallis korraldab Euroliiga oma sarja paljuski kommertsloogikast lähtuvalt, kuid madalamal, Vana Maailma korvpalliliidu (FIBA Europe) egiidi all nii ei ole.

Seega tähendab rahvusvahelisel tasandil võistlemine sisuliselt igaühe eralõbu. Seda on aastakümnete jooksul kurtnud kõik meie eurorindel vähegi kaugemale edenenud klubid. Võitmine tähendab majanduslikus plaanis karistust. Seda aitaks vältida ainult suured täis müüdud saalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles