Meedia: Vene miljardär tahab luua F1-tiimi

Christopher Krutto
Copy
Dmitri Mazepin.
Dmitri Mazepin. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa oligarh Dmitri Mazepin on teinud ettevalmistusi, et luua enda vormelitiim.

Mazepin toetas 2021. aastal suurte rahadega Haasi F1-tiimi, kus sõitis toona tema poeg Nikita Mazepin. Enne mullust hooaega sai tema poeg F1-st hundipassi ning Mazepini sponsorlus lõpetati ära.

Nüüd teatas ajakirjanik Maria Melnikova Telegramis, et Mazepin soovib luua enda vormelitiimi ning on selleks juba ka vajaliku raha kõrvale pannud. Tal on selleks väidetavalt kaks põhjust.

«Esimene puudutab seda, et Nikita Mazepin võitis apellatsiooni F1s võistlemise keelu vastu ja ei ole loobunud oma soovist F1te naasta. Nüüd on tal võimalus naasta, aga küsimus on selles, et milline tiim oleks tema kandidatuurist huvitatud,» seletas Melnikova.

Tema sõnul on Mazepin varem juba kahel korral proovinud endale F1-tiimi osta. Esiteks soovis ta enda kätte saada Force Indiat, kuid selle ostis hoopis Lawrence Stroll, kelle käe all on sellest nüüd saanud Aston Martin. Teiseks ehitas ta sidemeid Haasiga, kuid need katkestati 2022. aasta alguses.

Teiseks tõi Melnikova välja selle, et Hitechi suuromanik on Oliver Oakes, kellele kuulub 75 protsenti vormelitiimist. Varem kuulus see Mazepinile. Hitech on samuti avaldanud huvi F1ga liitumiseks ning väidetavalt täidab Oakes Mazepini antud juhiseid. Nii võibki juhtuda, et Vene oligarh saab lähiaastatel F1-sarja oma tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles