FOTOD ⟩ Schumacheri legendaarne vormel läheb müüki. Hinnaks oodatakse miljoneid eurosid

Christopher Krutto
Copy
Michael Schumacher 2000. aastal.
Michael Schumacher 2000. aastal. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Scanpix

Peagi läheb oksjonile vormelilegendi Michael Schumacheri 2000. aasta võistlusauto, millega ta võitis Ferrari eest esimese MM-tiitli.

Enne Schumacheri tulekut oli Ferrari viimane sõitjate tiitel F1-sarjas 1979. aastal, kui maailmameistriks krooniti Jody Scheckter. Sakslasel õnnestus 2000. aastal see pikk ja õnnetu seeria võita.

Nüüd on Schumacheri MM-tiitlini aidanud Ferrari F1-2000 oksjonile pandud ja seda maailmakuulsas oksjonimajas Sothebys.

Auto kere tuvastusnumbriks on 198 ning kõnealune auto alustas hooaega Schumacheri varuautona, kuid lõpuks sõideti sellega neljal etapil. Brasiilias õnnestus Schumacheril selle roolis ka etapivõit võtta.

Pärast hooaja lõppu Ferrari tegi masina uuesti korda ning viis Genfi mootorisõule. Hiljem müüdi see ameeriklasest kollektsionäärile. Auto eeldatavaks hinnaks ennustatakse 7-9 miljonit eurot.

Kui see peaks tõele vastama, siis saaks sellest ajaloo kolmas kalleim vormel. Kõige rohkem maksti ühe F1-masina eest 2013. aastal, kui 1954. aastast pärit Mercedes W196R läks müügiks 22,5 miljoni euroga. Ajaloo teine kalleim masin on Schumacheri 2013. aastal MM-tiitlini aidanud Ferrari F2003-GA, mille eest maksti möödunud aastal 12,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles