Britid otsustasid järele anda: Venemaa ja Valgevene tennisistid lastakse Wimbledoni (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tänavu Austraalia lahtistel triumfeerinud Valgevene esinumber Arõna Sabalenka saab värske teate valguses Wimbledonis ikkagi mängida. Kui vastab korraldajate esitatud tingimustele.
Tänavu Austraalia lahtistel triumfeerinud Valgevene esinumber Arõna Sabalenka saab värske teate valguses Wimbledonis ikkagi mängida. Kui vastab korraldajate esitatud tingimustele. Foto: Alberto Pezzali

Kui mullu tuli Venemaa ja Valgevene tennisistidel aasta kolmandat suure slämmi turniiri Wimbledonis televiisori vahendusel vaadata, siis tänavu võivad agressorriikide valgepallurid muruslämmist ikkagi osa võtta.

Nimelt andis Wimbledoni ja ka teisi slämmile eelnevaid muruturniire korraldav All England Club (AELTC) teada, et Venemaa ja Valgevene sportlased saavad tänavu neutraalsete atleetidena nende võistlustest osa võtta.

«Meie praegune kavatsus on võtta vastu Venemaa ja Valgevene mängijaid, tingimusel et nad võistlevad «neutraalsete» sportlastena ja täidavad vastavaid tingimusi,» seisis AELTC teadaandes.

Tingimuste seas on välja toodud, et kõik agressorriikide sportlased ja nende abilised peavad allkirjastama neutraalsusdeklaratsiooni. Lisaks ei tohi ükski Wimbledonis osalev tennisist saada raha Venemaa ega Valgevene riigilt, see tähendab ühtlasi, et mängijaid ei või sponsoreerida ka riikide poolt kontrollitud ettevõtted.

Organisatsiooni esimees Ian Hewitt lisas: «Meie mõistame jätkuvalt täielikult hukka Venemaa illegaalse invasiooni ja toetame jätkuvalt kogu südamest Ukrainat ja nende rahvast. Tegemist on äärmiselt raske otsusega, mis ei sündinud kergekäeliselt ja võtsime selle langetamisel arvesse ka seda, kuidas otsus võiks puudutada kõiki pooli.»

Inglismaa meedia teatel olid Wimbledoni korraldajad sunnitud säärase kannapöörde tegema, kuna vastasel juhul oleks nii naiste profitennise katusorganisatsioon WTA kui ka meeste tenniseliit ATP lõpetanud koostöö Queen'si ja Eastbourne'i tenniseturniiridega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles