Valest pudelist võetud lonks läks jalgpallitähele maksma 700 000 eurot

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ronaldinho suudlemas Ballon d'Ori auhinda, mille ta 2005. aastal võitis.
Ronaldinho suudlemas Ballon d'Ori auhinda, mille ta 2005. aastal võitis. Foto: Postimees

Brasiilia jalgpallitäht Ronaldinho pistis karjääri jooksul taskusse meeletult krõbisevat, kuid summa võinuks olla isegi suurem, kui ta poleks 2012. aastal võtnud kogemata valest pudelist lonksu.

Tolleks hetkeks juba karjääri lõpufaasis olnud ning kodumaa klubi Atletico Mineiro ridadesse kuulunud brasiillasel oli nimelt kehtiv sponsorleping Coca-Colaga, mis toonuks talle 2014. aastani sisse 700 000 eurot.

Mineiro klubi suurtoetajaks oli samal ajal aga Pepsi ning nõnda juhtuski, et 2005. aasta maailma parim jalgpallur võttis ühel pressikonverentsil kogemata lonksu lauale asetatud pudelist.

Coca-Colat häiris intsident lausa nõnda väga, et nad otsustasid Ronaldinhoga lepingu ühepoolselt lõpetada, jättes talle maksmata ka kontrahtis ette nähtud summa. 

«See oli meie jaoks viimane piisk karikasse,» kommenteeris Coca-Cola toonane Brasiilia turundusjuht Marcelo Pontes olukorda väljaandele O Estado de Sao Paulo.

Kuigi siinkohal võib küsida, asi see 700 000 eurot miljoneid teeninud vutitähe jaoks ära ole, sai pärast karjääri lõppu paraku kärmelt selgeks, et Ronaldinho polnud teenitud mammonaga ülemäära hoolsalt ringi käinud ning lõviosa sellest tuulde visanud.

Oma karjääri tipphetkel, 2005/06 hooajal, jäi brasiillase aastateenistus 15 miljoni euro juurde, millele lisandusid veel kõikvõimalikud sponsortulud, mille kogusumma võis olla vaat, et suuremgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles