Belgias kindlust koguv Tänak: usun, et meil õnnestub siin lõbutseda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Paljud autoralli MM-sarja sõitjad annavad sel nädalal viimast lihvi Horvaatia MM-ralliks. 2019. aasta maailmameister Ott Tänak teeb seda Belgias Rallye des Ardennes'il.

Pärast kolme MM-rallit hoiab Tänak punktitabelis neljandat kohta ning osalise koormusega sõitvast Sebastien Ogier'st lahutab teda ainult 9 punkti. Nõnda on väga vajalik saada Horvaatiaks parim võimalik tunnetus, et taas suurte punktide eest heidelda.

Rallye des Ardennes'il Tänak mõistetavalt midagi ulmelist püüdma ei asu ja riske võtta ei soovi. «Mul on väga hea meel sellest võistlusest osa võtta. Olen ise pärit metsarohkelt maalt, seega on tore näha, et ka siin leidub lõike, mis kulgevad läbi puude. Nagu teate, võitsin eelmise aasta Ieperi ralli, kuid pole kahtlustki, et Ardennes'i ralli katseid pole võimalik Westhoeki omadega võrrelda. Mis mind enim jahmatas, on pidamise muutumine katsetel. See sõltub väga asfaldi kulumisest,» lausus Tänak Belgia meediale.

2019. aasta maailmameister peaks Belgiast saama hea kogemuse, kuna ilmateade lubab ka vihma. See teeb olud küll keerulisemaks, ent kogemuse mõttes paremaks. «Ilm saab olema parajalt sombune, mistõttu muutub enamik kurve mudaseks. Sellest pole hullu, sest ma pole siin riskide võtmiseks. Pealegi sõidan võistlusväliselt.

Meie eesmärk on ikkagi kilomeetreid koguda, sest kolme nädala pärast ootab meid Horvaatias MM-ralli. Tähtis on, et mul õnnestuks auto seadeid katsetada ja tunda, kuidas Puma teatud muudatustele reageerib. Pole mõtet üleliigseid riske võtta, kuid sellest hoolimata usun, et meil õnnestub siin lõbutseda,» lisas Tänak, kelle sõnul on Ardennes'i rallil teed väga nõudlikud ja esitavad talle kõva väljakutse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles