Kohtunike otsus kinkis Aronile karjääri esimese poodiumikoha F3-s

Karl-Joosep Küngas
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: PREMA

F3 hooaeg jätkus Austraalias sõidetud sprindivõistlusega. Kui esialgu triumfeeris sellel Argentina telent Franco Colapinto, siis kohtunikud otsustasid tema tulemuse tühistada. Selle abil tõusis poodiumile neljandana üle finišijoone tulnud Paul Aron.

Täna varahommikul toimunud F3 sprindisõidus näitas Colapinto konkurentidele kindlalt koha kätte ning noppis hooaja teise võidu. Siiski leidsid kohtunikud, et tema MP Motorsporti vormel ei vasta reeglitele. Nõnda tühistati sootuks argentinlase tulemus, kes jäi etapivõidust ilma.

Tema asemel kerkis võitjaks Aroni tiimikaaslane Zak O'Sullivan ja teisele poodiumiastmele Colombia vormeliäss Sebastian Montoya. Just Colapintost vabaks jäänud poodiumikoha haaraski Aron, kes esialgu pidi napilt leppima neljanda kohaga. 19-aastase eestlase jaoks oli tegemist karjääri esimese poodiumikohaga F3-s.

Antud muudatus avaldas mõju ka punktitabelile. Nüüd on Aron hoidmas 14 punktiga kuuendat kohta. Liider on endiselt Bahreini põhisõidus võidutsenud Gabriel Bortoleto, kel kirjas 33 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles