Hooaja punktikohal lõpetanud Aigro kaalub muudatusi: vaatame, mis valikud laual on

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro stiilinäide.
Artti Aigro stiilinäide. Foto: RONALD WITTEK

Eesti parim suusahüppaja Artti Aigro lõpetas väga pika hooaja Planica lennumäel, kus teenis 27. koha. 

Suusahüppajate jaoks lõppes hooaeg Planicas, kus toimusid lennumäe hüpped. Kindlalt lõppvõistlusele jõudnud Aigro teenis ka MK-punkte, kui lõpetas võistluse 27. kohaga.

Tegelikult pidanuks antud võistlus juba eile toimuma, ent kehvade olude tõttu lükati see tänasesse hommikusse. See tähendas, et täna toimus nii individuaal- kui ka meeskonnavõistlus.

Individuaalvõistluses toimus ainult üks hüppevoor, millega pandi paika paremusjärjestus. Kuuendana tornist alla tulnud Aigro lendas 212 meetrit, mis andis täna 27. koha. Võistluse võitis austerlane Stefan Kraft, kes hüppas lausa 239,5 meetrit.

Aigro tõdes pärast võistlust, et hooajaga ta rahule ei saa jääda. Punktitabelis saavutas ta 33 silmaga 49. koha. Mõlemad tähistavad karjääri paremuselt teist tulemust.

«Kõige pikem hooaeg, aga kindlasti ei jää ma sellega rahule. Pikal hooajal ei suutnud stabiilsust leida, mida hüppel vaja oleks, et pidevalt punktikohale jõuda,» lausus Aigro pärast võistlust.

Soome koondisega treeniva Aigro jaoks võib eesolev suvi palju muudatusi tuua. Täna pani Soome koondise peatreeneri ameti maha Janne Väätäinen ning ka Aigro jaoks on olukord üpris lahtine. «Hetkel midagi kindlat pole. Vaatame, mis valikud laual on ja siis otsustame juba rahulikult selge peaga,» tunnistas Aigro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles