Tipplaskesuusataja jätkab karjääri: paljud olid mind juba maha kandnud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dorothea Wiererit näeb suusaradadel ka tuleval hooajal.
Dorothea Wiererit näeb suusaradadel ka tuleval hooajal. Foto: Martin Divisek/EPA/Scanpix

Laskesuusatamise üks säravamaid tähti, itaallanna Dorothea Wierer teatas, et tema ei kavatse veel püssi varna riputada.

Homme 33. sünnipäeva tähistav biatleet hoidis fänne veidi pinge all. Ta polnud karjääri jätkamist varasemalt välja hõiganud. Arvestades, et tänavusega lõpetasid paljud suured tähed, näis ka Wiereri taandumine üsna tõenäoline. Aga...

«Usun, et suudan veel midagi ära teha. Spordis ei saa midagi ette ennustada, aga annan endast parima, et asjad läheks hästi. Mul on endiselt motivatsiooni. See aasta näitas, et kuigi paljud olid mind juba maha kandnud, läks tegelikult jälle väga hästi,» rääkis Wierer aastat kokku võtnud üritusel Anterselvas.

«Mul on ka tulevikuplaane, saan vajadusel laskesuusatamise kõrvalt töötada. Vähemalt on mul ideid. Viimased hooajad on tõestanud, et vaid biatlonile keskenduses hakkab igav. Mul on omad projektid ka spordiväliselt.»

Wierer lõpetas tänavu MK-sarja kokkuvõttes teisena, teenides kokku kuus poodiumikohta, millest kolm olid võidud. Lisaks sai ta MMil kaela kulla ja hõbeda.

Tänavu tõmbas karjäärile joone alla mitu tipplaskesuusatajat: Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Denise Herrmann-Wick ja Anais Chevalier-Bouchet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles